"Just nu är han den sämsta spelaren i världen"

Engelsk media har sågat Victor Nilsson Lindelöf gång på gång. Men nu rider hans tränare, José Mourinho, ut till mittbackens försvar. – Just nu är han den sämsta spelaren i världen, och det är inte sant, säger Mourinho till Viasat.

ANNONS
|

I somras värvades Victor Nilsson Lindelöftill Manchester United från Benfica för över 300 miljoner kronor. Med den höga övergångssumman kom också en hel del press på den svenske mittbacken – krav som försvararen inte har levt upp till, åtminstone inte enligt den brittiska pressen, som gång på gång har kritiserat 23-åringen. Och kritikerna blev inte färre efter att Nilsson Lindelöf på ett klumpigt sätt orsakat en straff mot Holland i VM-kvalspelet.

Nu väljer José Mourinho, som visserligen har bänkat Nilsson Lindelöf en hel del under inledningen av säsongen, att än en gång gå ut och visa att svensken åtminstone har tränarens förtroende.

ANNONS

– Han behöver tid. Det är en intelligent kille, med mycket talang. I gruppen är han fantastisk, säger Mourinho till Viasat.

– Jag litar på honom och det är därför han belönas. Insatsen i Moskva (i Champions League) var mycket bra.

Samtidigt menar Mourinhoatt det är den brittiska pressen som är orimligt hårda i sin bedömning av Lindelöf så här långt.

De är inte bara (för hårda) mot honom, mot alla. De kan säga ”han är bäst i världen” när det inte är sant. Just nu är han den sämsta spelaren i världen, och det är inte heller sant, säger Mourinho till Viasat.

– Det är så engelsk media fungerar. Ena dagen är du bäst, den andra sämst.

ANNONS