Junes Barny bröt kontraktet med IFK Göteborg i juni 2019.
Junes Barny bröt kontraktet med IFK Göteborg i juni 2019. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Junes Barny om skräckskadan: "Känseln i tänderna var borta"

I somras lämnade lämnade Junes Barny IFK Göteborg efter bara fem månader i klubben. I en intervju med Sydsvenskan berättar han om hur allting ändrades efter den allvarliga skadan han ådrog sig i mötet med Helsingborgs IF.
– Efter skadan var jag sängliggande i tio dagar, jag låg och spydde i en vecka, säger Barny till Sydsvenskan.

ANNONS
|

Inför förra säsongen tog IFK Göteborg in Junes Barny från Hammarby efter att hans kontrakt löpt ut. Den förre detta GAIS-mittfältaren fick starta de inledande matcherna i Allsvenskan men blev senare under säsongen bänkad. Totalt sett blev det inte mer än nio framträdanden för Barny i Blåvitt.

Redan i den fjärde omgången var olyckan framme. I slutet av den första halvleken blev han liggandes på gräset efter att ha krockat med lagkamraten Carl Starfelts i en luftduell.

Påföljden blev operation och Blåvitts läkarteam konstaterade att Barny hade ådragit sig tre frakturer i ansiktet.

– Efter skadan var jag sängliggande i tio dagar, jag låg och spydde i en vecka. När jag kom tillbaka dolde jag väldigt mycket för det fysiska teamet i Göteborg. Jag sa att jag mådde bra även om jag inte gjorde det, säger Barny till Sydsvenskan.

ANNONS
22 april 2019: Junes Barny får en allvarlig smäll i ansiktet och tvingas till operation. Någon månad senare lämnar han klubben.
22 april 2019: Junes Barny får en allvarlig smäll i ansiktet och tvingas till operation. Någon månad senare lämnar han klubben. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Kom tillbaka för tidigt

Barny var tillbaka redan i maj månad iklädd ansiktsmask, men hade då mist startplatsen till förmån för Alhassan Yusuf. I jakten på startplatsen har han i efterhand erkänt att han kom tillbaka för tidigt. Han hade fortfarande problem med migrän, värk under ögat och känseln i tänderna var borta.

I juni kom Blåvitt och Barny överens om att bryta kontraktet.

– Jag hade spelat i tre klubbar på ett och ett halvt år. Min fru var höggravid och jag mådde inte bra, jag var så orolig över att inte få tillbaka känseln i ansiktet. Det blev för mycket för mig, säger han.

Som klubblös kontaktades han av flera klubbar i Skandinavien och utomlands. Men det var först till hösten som Barny kände sig helt återställd.

– Hur ska jag förklara? När en läkare säger att du kan ha kronisk smärta i ansiktet, att du kanske måste leva med det resten av livet och känna av det när du äter och dricker. Då var jag riktigt rädd. Jag kände inte tänderna när jag borstade dem, när jag tog på mitt ansikte kände jag inte det. Det var svårt att vakna upp med den känslan.

Junes Barny är fortfarande klubblös.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS