Jumbon chockade Gais - grönsvart föll

Inte en enda hemmaförlust på hela säsongen. Men när tabelljumbon Ljungskile kom på besök sprack sviten - och det rejält. Gais föll med 0-3 på Gamla Ullevi. – Vi hade inte ett enda rätt i den här matchen, dundrar Dardan Rexhepi.

|

Storseger mot Ängelholm senast, fortfarande lite häng på kvalplatsen och chansen att tangera rekordet från 1987 i antalet raka hemmamatcher utan förlust. Det var förutsättningarna inför Gais möte med tabelljumbon Ljungskile på Gamla Ullevi. På förhand såg det ut att bara kunna sluta på ett sätt. Men resultatet blev något helt annat. Gästerna från Bohuslän chockade ett håglöst grönsvart, vann med 3-0 och gav Gais lagets första nederlag på Gamla Ullevi den här säsongen. Efteråt var det besvikna miner i Göteborgslägret.

– Det här var bedrövligt, en jättedålig match. Vi var vilsna på plan, tog massa egna beslut som vi inte skulle göra, och det här är en serie där du blir straffad om du uppträder så, säger Gais anfallsstjärna Dardan Rexhepi.

Under matchens inledning kopplade Gais ett visst grepp om händelserna på planen dock utan att skapa några riktigt klara målchanser. I stället tog gästerna sig in i matchen och höll sånär på att näta redan efter tolv minuter när hemmalagets målvakt Tommi Vaiho bjöd på ett friläge - som han dock lyckades rädda.

Grönsvarts tränare Benjamin Westman var allt annat än nöjd med vad han fick se från sidlinjen.

– Vi skapade ett visst tryck första tio minuterna, men sedan bjuder vi in Ljungskile i matchen. Vi slarvar otroligt mycket i vårt passningsspel och har lågt passningstempo.

I paus valde tränare Westman att byta ut James Sinclair och ta in Craig Henderson, men förändringen hjälpte föga. Gais fortsatte att ha förtvivlat svårt att få fart på spelet. Och när klockan tickade upp på 58 minuter skulle dessutom det första baklängesmålet komma. Ljungskile ställde om och ensam med målvakten kunde den tidigare Gais-spelaren Linus Tornblad iskallt rulla in 0-1. En dryg kvart senare upprepades mönstret. Hemmalaget misslyckades med att komma till avslu i samband med en hörna, Ljungskile kontrade och anfallet avslutades med att Tornblad spelade fram Admir Bajrovic som via händerna på Tommi Vaiho prickade in 0-2.

– Målen de får är väldigt olyckliga, det är efter omställningar, det andra när vi har hörna, säger Westman och suckar.

Innan domaren satte pipan i munnen och blåste för slutsignal hade jumbon dessutom hunnit med att sätta en tredje boll i nät. Slutresultatet skrevs till 0-3 och Gais möjligheter att nå den så eftertraktade tredjeplatsen är i princip helt borta.

– Vi visste precis vad vi hade att spela för, men vi tog inte tillvara på det och Ljungskile vann rättvist, säger Westman.

– Det finns inga ursäkter. Hela laget gjorde en otroligt dålig match. Det var inte någon som hade ett enda rätt, säger Rexhepi.

Hur ser du på det som återstår av säsongen nu?

– Vi ska avsluta säsongen på bästa sätt, men efter en dag som den här är man inte jättepositiv...