Julien på plats hos Jitex

ANNONS
|

Efter en mycket försenad flygtur, landade en trött 23-åring i Göteborg i går eftermiddag. Färden gick direkt till Toyota i Mölndal där hela laget fanns för att diskutera leasingavtal.

- Det har varit en lång dag, men det känns spännande att vara här, säger hon när hon hälsat på sina nya lagkamrater och blir ståendes i sin tjocka vinterjacka – som hon tog med sig eftersom hon förstått att Sverige är rätt kallt.

Särskilt mycket annat vet hon inte om landet, än i alla fall. Inte om Jitex heller.

- Det är inte mycket, bara det jag har läst på internet. Det kanske blir en kulturchock, men det blir nog bra.

ANNONS

Sedan skiner hon upp och säger:

- Förbundskaptenen för USA (Pia Sundhage) har spelat här. Sedan vet jag att svenska landslaget har några bra spelare, men jag kan inte namnen på dem.

Julien, som har spelat i den kanadensiska klubben Ottawa Fury, spelade VM med Kanada i somras. Och det stora målet nu är att komma så bra förberedd som möjligt till sommarens OS.

- Absolut, det är det som gäller, säger anfallaren.

Julien valde mellan franska laget Montpellier och Jitex och tog beslutet att flytta till Sverige innan WPS-ligan lades ner. Ett val hon inte ångrar nu.

- Nej, det här kändes spännande, en öppning att få spela i en konkurrenskraftig och fysisk liga.

Vad har du för målsättning för säsongen här?

- Jag ska träna hårt, spela bra och försöka göra lite mål.

I det kanadensiska landslaget har hon hittills spelat 37 matcher och satt 12 mål. Så visst har för tränare Stefan Rehn anledning att ha förhoppningar.

- Det är en stor sak för Jitex att vi fått hit en kanadensisk landslagstjej. Jag hoppas att hon är en bra målgörare och bra med bollen, säger Rehn.

ANNONS

Spelar hon på lördag mot Göteborg?

- Vi får se, det är fullt möjligt.

ANNONS