Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

1/1

Julia Roddars två mål sänkte Djurgården

GFC återtog serieledningen på måndagskvällen när man besegrade Djurgården med 2–0. Stor hjälte – Julia Roddar, som stod för båda målen.
– Det börjar kännas som vanligt. Vi ser piggare ut och orkar i 90 minuter, sade tvåmålsskytten.

Göteborg FC tog emot niondeplacerade Djurgården i jakten på serieledning efter att både Linköping och Rosengård gått om laget, dock med en match mer spelad.

Måndagsmatchen var den sista att spelas i den femte omgången av damallsvenskan, och domaren hann knappt blåsa igång innan GFC öppnade dagens målkonto.

Ett tidigt inlägg från kapten Vilde Bøe Risa hittade in till vikarierande vänsterytter Julia Roddar som hann före sin försvarare och knoppade in 1-0 med huvudet. Ett klassavslut på en minst lika välslagen passning.

– Det var nog det första läget i matchen. Jag ser att Vilde tänker slå en crossboll, och jag är ingen huvudspelare, men jag tänkte att jag nog kan vinna mot försvararen. Jäkligt gött att hänga en så tidigt i matchen, sade Roddar.

GFC tog tag i taktpinnen och släppte aldrig taget. Mycket tack vare anfallsparet för dagen; Rebecka Blomqvist och Stina Blackstenius, som såg till att trycka ner Djurgårdens backlinje i varje anfall.

Om Mats Gren och Jörgen Ericson hittar ett recept för att hålla samtliga vapen i anfallsarsenalen(Pauline Hammarlund blev kvar på bänken i dag) nöjda och i form så lär GFC bli en mardröm för vilken backlinje som än står i vägen för dem.

GFC överlägsna i statistiken

GFC fortsatte ösa på alla möjliga vis och Djurgården fick det riktigt kämpigt.

Men trots det enorma spelövertaget så gav målchanserna ingen utdelning i målprotokollet. Blackstenius kom fri med Östergaard Larsen i Djurgårdens-målet men snubblade ut bollen över sidlinjen.

Stockholmarnas största chans, en hörna i mitten av den första halvleken, slutade efter 30 sekunder med en återigen friställd Blackstenius som nickade över efter en blixtsnabb GFC-kontring.

Målskytten Roddar serverade Koivisto med ett långt inlägg som nådde hela vägen till den andra stolpen, men den framrusande finskan fick snedträff och bollen gick parallellt längs med mållinjen ut till inspark.

Avslutsstatistiken efter första halvlek: 14-0 till hemmalaget.

Jämnare tillställning i andra

Djurgården inledde andra havleken emd att ligga betydligt högre upp i banan, och man kom riktigt nära kvittering efter kvarten spelad. Ett inlägg mellan backlinje och målvakt nådde den bortre stolpen, men domare Lovisa Johansson blåste för knuff.

Energin som Djurgården kom ut med verkade sprida nervositet hos GFC. Två missbedömningar i rad av Kuikka och Kullberg ledde till ett friläge för Hannah Wikinson, men GFC-målvakten Jennifer Falk kom ut i god tid och räddade dagen.

Ett par sämre aktioner som fick Jörgen Ericson att ryta till – och GFC att skärpa sig

Laget återtog kommandot och snart kom även utdelningen. Ännu ett inlägg, denna gången från Zigiotti Olme, boxades bort av Djurgårdens Østergaard Larsen men letade sig fram till Julia Roddar som mellan benen på försvarer sköt in sitt andra mål för dagen.

– Jag stod bra till och hade lite flyt, kände att antingen så går den på hennes fötter eller mellan benen.

Tvåmålsskytten byttes ut efter smäll

Djurgården fick ytterligare en bra chans med fem minuter kvar att spela när Hanna Ekengren frispelades i straffområdet. Den inbytta anfallaren hade dock inte hunnit bli varm i skorna och sköt hål i luften.

Tvåmålsskytten Roddar åkte på en mindre smäll i slutet och byttes ut – dock med ett leende.

– Det märks när vi spelar matcher oftare, men det börjar kännas som vanligt. Vi ser piggare ut och orkar i 90 minuter.

På tilläggstid testade Angeldal från distans men målramen ville inte ge med sig. Ribba ut och det var det sista av intresse som hände på Valhalla.

GFC tappade intensiteten emellanåt mot slutskedet, men Djurgården kunde aldrig förvalta det. Slutresultatet skrevs 2-0 vilket innebär att hemmalaget åter är i serieledning

GFC:s startelva(3-5-2):

Falk(mv) – Curmark, Kullberg, Kuikka – Koivisto, Bøe Risa, Zigiotti Olme, Angeldal, Roddar – Blomqvist(Csiki 70), Blackstenius

Ersättare: Hall(mv), Hammarlund, Csiki, Andersson, Wijk, Ijeh, Folds

Djurgårdens startelva(4-4-2):

Østergaard Larsen(mv) – Huseby, Bloznalis, Arnardottir, Lång – Walentowicz, Hvarfner, Kander, Boakye– Motlhalo, Wilkinson

Ersättare: Persson(mv), Sundlöv, Diaz Pettersson, Lindwall, Edefall, Ekengren, Schough

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.