Julia Roddar uppges på väg bort från Göteborg FC

Göteborg FC kan vara nära att tappa en nyckelspelare på mittfältet. Enligt Washington Post-journalisten Steven Goff är guldhjälten nära en övergång till Washington Spirit i NWSL.

ANNONS
|

Göteborg FC startade i veckan upp en ny säsong med årets första träning. Nu ska klubben förbereda sig för att försvara SM-titeln som man bärgade under förra året.

Men exakt hur klubben kommer se ut när säsongen väl drar igång, det återstår att se.

Till att börja med ska det avgöras om BK Häcken ska ta över föreningen och leda satsningen vidare.

Men det händer även saker på både spelar- och tränarfronten.

Tidigare har det stått klart att tränaren Jörgen Ericson lämnar klubben och enligt GP kommer han ersättas av förre landslagstränaren Matti Demegård.

LÄS MER:Matti Demegård blir assisterande tränare i Göteborg FC

Roddar nära flytt till USA

Nu ser klubben ut att förlora ytterligare en guldmakare, den här gången i spelartruppen. Enligt Steven Goff, journalist på Washington Post, ska nämligen mittfältaren Julia Roddar vara aktuell för en flytt till andra sidan Atlanten.

ANNONS

Enligt Goff ska NWSL-klubben (National Women's Soccer League) Washington Spirit vara nära att knyta till sig 28-åringen som även var med och vann EM-brons med Sverige 2018.

Det försvinner inte bara spelare från Göteborg FC - det har även tillkommit en i dagarna. Nyligen meddelade klubben att man värvat Lotta Ökvist från Manchester United.

LÄS MER:Lotta Ökvist presenterad av Göteborg FC

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS