Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: ANDREAS SANDSTRÖM
Bild: ANDREAS SANDSTRÖM

Joshua Wicks har testats positivt för kokain

Sirius-målvakten Joshua Wicks har testats positivt för dopning efter premiärmötet mot Hammarby. I a-provet fanns spår av kokain.
Det meddelade klubben under torsdagens presskonferens.
– För oss är detta en jättechock. Det är en fullständig chock, säger klubbens ordförande Ove Sjöblom.

Sirius allsvenska säsong inleddes med en 1-3-förlust borta mot Hammarby. Efter matchen testades Sirius-målvakten Joshua Wicks positivt för en nedbrytningsprodukt av kokain, vilket klubben meddelade under torsdagens extrainsatta presskonferens.

– För oss är detta en jättechock. Det är en fullständig chock och vi har aldrig förr drabbats av någon liknande händelse i Sirius historia. Det här i strid med vår värdegrund att någon spelare ska testas positivt i ett dopingtest säger klubbens ordförande Ove Sjöblom.

"Han är förkrossad"

Beskedet kom till Sirius under onsdagen – innan man skulle möta BK Häcken. Något som ledde till att han fick strykas från truppen.

Joshua Wicks har nu rätt att begära ut ett B-prov. Men tills dess är han avstängd från både fotbollsplanen och Sirius anläggning.

– Han är anställd av Sirius som fotbollsspelare och får han inte beträda fotbollsplanen så förstår ni själva att han inte kan vara kvar i vår förening.

Ove Sjöblom vill inte uttala sig om hur spelaren ställer sig till anklagelserna, eller om han tänker överklaga.

– Han är förkrossad. Det här är hans yrke och han kan inte fortsätta sitt yrke. Han är också förkrossad över hur han kan göra det här misstaget, säger Sjöblom.

– Men vi ska hjälpa Joshua Wicks att avsluta detta på bästa sätt. Vi ser även människan i det hela.

Inga planer att anmäla

Sjöblom säger att han inte känner till om det har skett någon polisanmälan mot spelaren, men säger att klubben inte har några planer på att lämna någon sådan. Men däremot berättar han att man, som klubb och arbetsgivare, ta sitt ansvar och hjälpa Wicks.

– Hans behov av stöd och hjälp ska vi naturligtvis som arbetsgivare, så länge vi är det, se till att vi fyller, säger Sjöblom.

Joshua Wicks deltog inte själv under presskonferensen.

GP har sökt Joshua Wicks för kommentar.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.