Josefine Ringblom Berg om hoten efter Marcus Bergs EM-miss

Marcus Berg missade en målchans och vakter fick patrullera utanför familjens hem i Göteborg. För Expressen berättar hans fru Josefine Ringblom Berg om händelsen.
– Man visste inte när det skulle ta slut eller hur det skulle ta slut, säger hon.

ANNONS
|

I Sveriges EM-premiär mot Spanien i juni förra sommaren, som slutade 0–0, missade Marcus Berg en klar målchans.

Efteråt välde hat och hot in på IFK Göteborg-spelarens sociala medier och Svenska Fotbollförbundets säkerhetspersonal beslutade att skicka vakter till Bergs hem i Göteborg och hot polisanmäldes.

– Jag kan ta det, jag ligger på ett hotellrum i Spanien. Jag vet vad jag har gått igenom. Jag vet när det går bra eller dåligt. Jag vet att jag skulle ha gjort mål. JAG VET! Förstår du? Skriv att jag är sämst, jag kunde inte bry mig mindre egentligen. Men när det påverkar folk runtomkring en ... Det var därför jag var med när förbundet sa: ”Vi anmäler det”, sa Marcus Berg till GP i höstas.

ANNONS

I hemmet i Göteborg befann sig Marcus fru Josefine Ringblom Berg tillsammans med parets tre barn, tio, åtta och fem år gamla.

För Expressen berättar Ringblom Berg om känslorna kring händelsen förra sommaren.

– När man var i det då så var det fruktansvärt. Man visste inte när det skulle ta slut eller hur det skulle ta slut, säger hon.

”Att hota och att gå in och skriva olämpliga sexistiska kommentarer om någons barn är LÅNGT över gränsen. Jag kan inte i min värld förstår hur folk kan sjunka så lågt”, skrev Josefine på Instagram efter händelsen.

”Var suddades den gränsen ut?”

Hon utvecklar för Expressen:

– Jag var så upprörd. Jag var sårad, jag var ledsen, jag var arg. Jag har varit på sociala medier länge, man har fått ta kommentarer om ditten och datten men inte på den här nivån. Det här blev så hotfullt och obehagligt. Det gick över gränser som man inte var beredd på och som inte är okej.

Efter händelsen har Josefine Ringblom Berg börjat engagera sig mer i frågan och hat och hot på sociala medier.

– Jag kan inte förstå hur en människa kan sitta hemma bakom en telefon eller en dator och skicka i väg det till någon. Var suddades den gränsen ut? Var, när, hur och varför blev det okej? Det är en konversation som är svår att ta, men man skulle nästan vilja sitta ner med någon utav dem och fråga varför. För att förstå, vad är det de vill få ut av det?

ANNONS

Ärendet kring hoten mot familjen Berg las senare ner.

GP har tidigare granskat hat och hot mot svenska fotbollsspelare och flera lagkaptener i allsvenskan och Superettan vittnade om hur de utsatts.

– Folk har önskat att man var död så att de kan pissa på ens grav, sa AIK:s lagkapten och tidigare landslagsspelaren Sebastian Larsson.

LÄS MER:Marcus Berg berättar om enorma hatet

LÄS MER:Lagkaptenernas vittnesmål: Vi utsätts för hat och hot

LÄS MER:Landslagsspelare förföljs: ”Personer biter sig fast”

LÄS MER:Enorma hatstormen mot landslagsspelarna

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS