Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
1/2

Jose Mourinho talar ut om klassiska bilden

De flesta har sett den – bilden när José Mourinho viskar någonting bakom Pep Guardiolas och Zlatan Ibrahimovics rygg i Champions League-semifinalen mellan Barcelona och Inter. Men vad sa han egentligen?
– Jag sa till honom: ”Håll inte partyt förrän matchen är slut”, säger Mourinho till Gazzetta dello Sport.

För tio år sedan var det Inter som knep Champions League-titeln. Nu berättar den dåvarande tränaren José Mourinho om hur det var att besegra och således slå ut Barcelona i semifinalen.

Crescendot för det dubbelmöte gick av stapeln på Camp Nou i Barcelona. Och det var också under denna matchen som en klassiskt bild togs på Mourinho, Barcelona tidigare tränare Pep Guardiola och en viss Zlatan Ibrahimovic. Svensken som då hade lämnat Inter nio månader tidigare – för att öka sina chanser att vinna den där rackarns Champions League-titeln.

– Han (Zlatan) gick in i omklädningsrummet och sa: ”Jag lämnar, jag måste vinna Champions League”. Min italienske assistent var förkrossad: ”Utan honom är det omöjligt att vinna”. Och lagkamraterna ville inte tappa honom. Jag var också orolig, men jag kom ut och sa: ”Du kanske lämnar, men vi vinner ändå”. Så jag sa: ”Om han vill gå till Barcelona, låt oss gå för Eto'o, han och Milito kan rent taktiskt ge oss någonting annat till laget”, säger Mourinho till Gazetta dello sport enligt Expressen.

LÄS MER: Fyra nya klubbrekord i Frölunda i år: "Vill inte ha proppmätta spelare"

Inter lyckades vinna den första matchen med 3–1 hemma på San Siro. Nu fruktades ett frenetiskt Barcelona på hemmaplan.

LÄS MER: Marina Yudanov sa upp sig från Volvo för att jaga tennisdrömmen

När 30 minuter var spelade hade Inter stått emot. Då blev Thiago Motta i det italienska laget utvisad.

Inter vann finalen

Efter detta gick Zlatan ut till Guardiola för att få direktiv. Det var då den klassiska bilden knäpptes.

Nu berättar Mourinho vad han viskade bakom Guardiolas rygg.

– När Busquets föll ihop så var jag diagonalt mellan vår bänk, deras och platsen där Thiago Motta blev utvisad. I ögonvrån såg jag Barcelonabänken fira som om de redan hade vunnit. Guardiola kallade på Ibra för att prata taktik, taktik i tio-mot-elva-spel ... Jag sa till honom: ”Håll inte partyt förrän matchen är slut”, berättar Mourinho.

LÄS MER: Frölunda HC drar i handbromsen – fryser spelarbudgeten

Barcelona vann sedermera matchen – men bara med 1–0 och det räckte ju inte. Den portugisiska tränaren förklarar vidare hur det kändes där och då.

– På planen måste du hitta lösningar. Det här var den mest fantastiska förlusten i min karriär. Vi förlorade inte med 1–0, vi vann med 3–2 under episka förutsättningar, säger han.

LÄS MER: Mikael fick besök av Frölundastjärnorna: "Som en familj för oss"

Inter besegrade Bayern München i finalen och nästa säsong var José Mourinho tränare för Real Madrid – det var då rivaliteten mellan honom och Guardiola tog fart på riktigt.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.