Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

José Mourinho. Bild: EDDIE KEOGH
José Mourinho. Bild: EDDIE KEOGH

José Mourinho tar över Tottenham

Huvudtränaren Mauricio Pochettino fick lämna Tottenham. Nu står det klart vem ersättaren blir – José Mourinho. Det bekräftar klubben på sin hemsida.

Tottenham Hotspur meddelade under tisdagen att man avbrutit samarbetet med sin huvudtränare Mauricio Pochettino. Den senaste tidens resultat har inte varit till klubbens belåten som alltså valde att sparka den tränare som tog Tottenham till Champions League-final förra säsongen.

Nu står det klart vem ersättaren blir.

På Tottenham Hotspurs hemsida går klubben nu ut med att skrivit kontrakt med den tidigare Chelsea- och Manchester United-tränaren José Mourinho.

"Vi är glada över att presentera Jose Mourinho som ny huvudtränare med ett kontrakt som sträcker sig till slutet av säsongen 2022/23", skriver Tottenham på sin hemsida.

José Mourinho säger där följande angående sitt nya uppdrag:

– Jag är exalterad över att komma till en klubb med så stort arv och så passionerade supportrar. Kvalitén i både truppen och akademin gör mig exalterad. Att jobba med de här spelare är vad som attraherade mig, säger Mourinho.

Tottenhams ordförande, Daniel Levy, säger följande om rekryteringen av Mourinho:

– I José får vi en av världens mest framgångsrika fotbollstränare. Han har en riklig erfarenhet, kan inspirera lag och är en fantastisk taktiker. Han har tagit titlar i alla klubbar som han tränat. Vi tror att han kommer med energi och självförtroende till omklädningsrummet.

Tottenham ligger på en 14:e plats i Premier League efter tolv omgångar, 20 poäng bakom serieledande Liverpool.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.