Jordan Ibe om försvinnandet: "Skrev in mig på rehab"

Senast han gjorde en match var i december. Sedan dess har Jordan Ibe varit "försvunnen". Nu berättar den förre Liverpool-spelaren om anledningen.
– Jag skrev in mig själv på rehab, säger han.

ANNONS
|

I början av 2010-talet betraktades Jordan Ibe som en av Liverpools största talanger och ynglingen spåddes då en lysande framtid. Men yttern fick det aldrig att lyfta på Anfield och efter ett par lånesejourer hamnade han i Bournemouth. Inte heller där har fotbollskarriären tagit den positiva utveckling som han hade hoppats – och det senaste halvåret har han varit helt borta från fotbollens scen.

Den 7 december var senast han spelade en match för klubben. Sedan dess har han varit "försvunnen".

LÄS MER: Ett år sedan SM-guldet – unik tillbakablick

Nu berättar Ibe för The Telegraph om var han har hållit hus, och att han lider av psykisk ohälsa.

ANNONS

– Jag skrev in mig själv på rehab, säger han och fortsätter:

– Hälsan är viktigare än fotbollen och det är där mitt fokus ligger just nu.

LÄS MER: Ravellis okända Rumänien-historia: "Gåshudskänsla"

Ibe har haft en del strul vid sidan av planen och 2019 hamnade han i klaver med rättvisan efter att ha kraschat sin lyxbil i London och sedan smitit från platsen. Trots indraget körkort i 16 månader fortsatte han att köra bil och stoppades på nytt av polis.

Vill hjälpa andra

Det väljer han nu att be om ursäkt för.

– Jag vill till att börja med be om ursäkt för mina handlingar, men också försöka förklara varför jag betett mig som jag gjort. Jag har skrivit in mig själv på rehab och hoppas, med rätt hjälp, komma till bukt med min psykiska ohälsa, säger han.

LÄS MER: Det här var guldet som ingen förväntade sig

Anledningen till varför han nu väljer att berätta om sin situation säger 24-åringen handlar om att han vill få andra som lider av psykisk ohälsa att våga söka hjälp.

– Jag vill uppmana folk som lider av de här problemen att söka hjälp. För mig handlar det om att försöka bli en bättra människa, säger Ibe vars kontrakt med Bournemouth löper ut i sommar.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS