Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Jonas Olsson stängs inte av efter strypgreppet på Alexander Jeremejeff Bild: KENTA JÖNSSON
Jonas Olsson stängs inte av efter strypgreppet på Alexander Jeremejeff Bild: KENTA JÖNSSON

Jonas Olsson undviker avstängning efter strypgreppet

Djurgårdens Jonas Olsson tog strypgrepp på Häckens Alexander Jeremejeff när de båda lagen drabbade samman i söndags. Mittbacken varnades och klarar sig nu undan vidare påföljder.
— Då har domaren tagit ett beslut, därmed kan det inte bli något ärende, säger disciplinnämndens vice ordförande Göran Nillson till Fotbollskanalen.

Djurgården vann mötet mot Häcken med 2-1 efter att Aliou Badji avgjort på tilläggstid, men det mesta av eftersnacket handlade om att Djurgårdens Jonas Olsson tagit ett strypgrepp på Häckens Alexander Jeremejeff.

– Strypgrepp får man inte ta utan att bli utvisad. Olsson anser att det bara ska vara varning för strypgrepp i fotboll och tyvärr stärks hans skeva bild av att domaren väljer att låta det stanna vid gult kort, trots att fjärdedomaren kommunicerar till huvuddomaren att det är ett strypgrepp, sa Häckens tränare Andreas Alm till GP efter matchen innan han fortsatte:

— Domarteamet har sett strypgreppet, jag talade med dem efteråt, och säger att strypgrepp är rött kort. Men de vill inte förklara varför de valde gult trots att minst ett par domarögon sett greppet runt Jeremejeffs hals.

LÄS OCKSÅ: Häckens tunga bortasvit fortsätter - föll borta mot Djurgården

Någon avstängning i efterhand blir det inte heller för Olsson.

— Han blev varnad av domaren i situationen. Då har domaren tagit ett beslut, därmed kan det inte bli något ärende, säger disciplinnämndens vice ordförande Göran Nilsson till Fotbollskanalen.

Gerzic avstängd mot Häcken

Avstängd blir däremot Örebros Nordin Gerzic, vilket Fotbollskanalen var först att rapportera om. Gerzics fick syna det röda kortet efter en skallning på IFK Göteborgs Carl Starfelt när lagen möttes för en dryg vecka sedan. Gerzics var avstängd i helgens möte mot Malmö och nu står det klart att ÖSK-spelaren blir avstängd ytterligare två matcher - båda mot BK Häcken.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.