Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

John Guidetti riktar kritik mot Gothia cup och ungdomsfotbollen

Ska man tävla eller inte i unga åldrar? Det har varit en ständig fråga inom idrotten.
Nu ger sig John Guidetti in i diskussionen.
– Det är så jävla sjukt alltså, säger landslagsstjärnan i frun Sanna Guidettis vlogg.

Det råder delade meningar kring huruvida man ska räkna resultat eller inte inom ungdomsidrotten och har gjort det sedan en lång tid tillbaka.

John Guidetti ställer sig till gruppen som tycker att barn ska få tävla i tidig ålder.

I hans fru Sanna Guidettis vlogg ger den svenske landslagsstjärnan sin syn på att man inte tillämpar straffar innan barnen är tio-tolv år gamla.

– Jag hörde att de vill att man ska sluta med straffsparkar för barn under 13 år eller något sådant där, tolv år ... För att det är synd om dem om någon missar. Det är strafförbud i svensk fotboll, de ska sluta med straffar, säger John Guidetti.

Guidetti om Gothia Cup: Jävla sjukt

Världens största fotbollsturnering, Gothia Cup, måste följa SvFF:s tävlingsregler. Vilket gör att man inte får räkna tabeller eller spela några slutspel när det kommer till klasserna girls och boys 11 och 12.

I stället spelar lagen ytterligare ett gruppspel i grupper som är formade för att det ska bli jämt och roligt mellan lagen.

Även detta är något som Guidetti reagerar över.

– Nu i Gothia cup så spelar de ju turnering men ingen vinner, upp till tolv år eller något sådant där, 13 år. Jag lovar, ingen vinner. Det är bara gruppspel, du får inte räkna poäng och du får inte räkna mål. Det är så jävla sjukt alltså, säger John Guidetti.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.