John Guidetti firar ett mål i den svenska landslagsdressen.
John Guidetti firar ett mål i den svenska landslagsdressen. Bild: JOEL MARKLUND

John Guidetti öppnar för spel i allsvenskan längre fram

Det har varit en speciell fotbollssäsong för många. John Guidetti har hunnit vara petad, bli utlånad och bli tillbakaskickad. Han hade dock inte velat byta karriär med någon annan.
– Jag skulle aldrig byta liv med Neymar, säger Guidetti till SVT Sport.

ANNONS

Vad händer med John Guidetti?

Supertalangen som gjorde bra ifrån sig i Manchester Citys ungdomsakademi, och sedan fick karriären att lyfta i Feyenoord som 20-åring, har sedan dess haft svårt att hitta stadga.

Mycket tack vare en ovanlig nervskada som han ådrog sig.

Karriären fortsatte i lånesejourer fram tills att kontraktet med Manchester City gick ut. Som kontraktslös spelare var han med och vann U21-EM, och förtjänade en flytt till spanska Celta Vigo.

I Spanien har Guidetti blandat höga toppar med djupa dalar, och var under det senaste halvåret utlånad till tyska Hannover 96.

Nu berättar han för SVT Sport om den krokiga karriärvägen.

ANNONS

– Jag är inne i en rytm nu. Jag vill inte gå tillbaka till att sitta på bänken, jag vill spela. Det är bara att kolla på alla lag jag spelat i. Säga vad man vill, men lagen går bra när jag är med, säger Guidetti till SVT.

Stänger inte dörren för allsvenskan

Guidetti kommer nu att återvända till sin spanska arbetsgivare, Alaves, där han var petad under hösten.

Är det inte dags för en allsvensk comeback?

– Jag har inte läst så mycket om allsvenska rykten. Men det är klart fansen hoppas, det förstår jag också. Det är kul. Jag tycker allsvenskan är fantastisk, det ska jag inte sticka under stol med. Jag följer allsvenskan med passion och jag tycker det är kul att allsvenskan är så pass bra som den är, men jag trivs bra utomlands och äventyret är inte slut där. Vi får se vad framtiden har att bjuda på, säger Guidetti om möjligheten.

Guidetti har hunnit bli 28 år gammal, lika gammal som Neymar. Trots deras skilda karriärvägar är Guidetti inte allt för avundsjuk.

– Jag skulle aldrig byta liv med Neymar. Jag har de finaste vännerna, den finaste familjen, finaste livet. Jag älskar mitt liv, jag skulle inte vilja byta det mot någon, säger Guidetti till SVT Sport.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS