Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: KRISTER ANDERSSON
Bild: KRISTER ANDERSSON

John Alvbåges hyllning till nya lagkamraterna

Han har spelat elitfotboll i två decennier. Nu har John Alvbåge landat i Lindome – där han på lördagen debuterade mot Gais.
Efter matchen hyllade veteranen de yngre lagkamraterna.
– Hade jag varit agent så hade jag köpt ett hus här ute i Lindome, säger han.

Han och Marcus Bergholtz är Lindomes två tunga profilvärvningar inför klubbens andra säsong i division 1 södra. John Alvbåges första match på Lindevi slutade med hållen nolla och seger mot Gais.

– Det är tidigt på säsongen så jag ska inte hylla oss för mycket, jag tänkte säga att det var en fröjd att se gubbarna. Vi gjorde en okej insats tycker jag, säger 37-åringen.

LÄS MER: Se mötet mellan Lindome och Gais i efterhand

20 år efter debuten på elitnivå med Västra Frölunda byttes John Alvbåge in efter 45 mållösa minuter i lördagens träningsmatch. 45 minuter senare var Lindomes nolla intakt bakåt och John Alvbåge sågs köra lite egen extraträning för att hålla igång flåset.

– Kroppen och fysiken känns. Sedan är jag förkyld så på grund av det är flåset lite sämre, säger han.

LÄS MER: Lindome nollade Gais – förre gaisaren målskytt

"Den här fotbollen lockar"

Fyra träningspass har hunnits med i den nya dressen och det var tillräckligt för att övertyga Alvbåge om att det här var rätt plats att fortsätta karriären på.

– Du kan titta på den här matchen. Den här fotbollen vi spelar lockar. Det är ett bra lag. Sedan kanske man inte har hur många år som helst kvar. Då är det inte pengar man är ute efter utan att ha kul och hitta glädje, säger han och fortsätter:

– Det lockar faktiskt att spela division 1. Det är en serie jag inte har varit i. Det är bra matcher och så Göteborgsderbyn som kryddar det hela.

Han håller igen när han blir ombedd att recensera lagets insats. Det är tydligt att han tycker det finns mycket kvalité i laget han precis skrivit på för.

– Vi slår ett bra lag. Jag vill inte hylla i väg oss, säger han.

Mitt i svaret passerar fotbollsagenten Arash Bayat, en lagkamrat till Alvbåge från tiden i Västra Frölunda, förbi. John hälsar och konstaterar sedan på vägen in till omklädningsrummet:

– Hade jag varit agent så hade jag köpt hus här ute i Lindome. Det finns väldigt många duktiga killar i det här laget.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.