Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: JÖRGEN JARNBERGER
Bild: JÖRGEN JARNBERGER

John Alvbåge klar för Lindome

John Alvbåge, 37, byter allsvenskan mot division 1.
Den tidigare IFK Göteborg-målvakten är klar för Lindome.
– Första tanken var: "Ska jag ner i division 1?", säger han.
– Men när alla ingredienserna fanns där sa jag: "Vi kör på detta!".

Lindome rustar inför den stundande säsongen i division 1.

Först anslöt Marcus Bergholtz från Gais (superettan). Nu följer John Alvbåge efter från Sirius (allsvenskan).

Den tidigare IFK Göteborg-målvakten presenterades under torsdagen och har skrivit på ett tvåårskontrakt.

– Det var de som hörde av sig och frågade lite. Första tanken var: "Ska jag ner i division 1?". Det fanns en dold stolthet där någonstans. Men jag tänkte ändå att jag kunde ta lunchen och prata med dem, det är alltid kul att träffa nya människor, berättar Alvbåge.

Lunchen blev lyckad. Alvbåge övertygad. Och så blev det Lindome.

– Det var en kombination av olika saker. Främst människorna i föreningen. Spelarna, men också ledarna runtomkring. De presenterade ett roligt och intressant upplägg kring vad de har för fotbollssyn. Och så klaffade personkemin. De förklarade hur mycket det skulle betyda för dem om jag kom. Det i kombination med att de bygger föreningen på allt det jag bygger mitt fotbollsliv på: Glädje. Fotboll ska vara roligt. Det kanske inte har varit jätteroligt under de senaste åren. Nu värderar jag ingrediensen glädje högre än vad jag värderar division och ekonomi. Jag vet att jag inte har jättemånga år kvar, det gäller att ha roligt på jobbet!

Alvbåge fortsätter:

– Jag vill lira matcher och ha skoj! Egentligen hade jag tre alternativ. Ett var att avvakta lite till och se om det händer något på elitnivå. Förra året blev jag klar för Sirius i mars. Ett var att lägga av helt. Där kände jag: "Varför jag ska jag göra det när jag har motivation, hälsa och fysik?". Det tredje alternativet var att ta klivet ner i divisionerna. Jag har haft alternativ i division 1, 2 och 3. Inget konkret på elitnivå, inte på Västkusten då jag ville hem till Göteborg för att slippa pendla. När Lindome visade intresse och alla ingredienserna fanns där sa jag: "Vi kör på detta!".

Kan göra debut mot Gais

John Alvbåge lämnade Göteborg och Blåvitt 2017 för att testa lyckan som utlandsproffs i Minnesota United. 37-åringen har även hunnit med spel i norska Stabaek, två cypriotiska klubbar (Omonia och Nea Salamis) och Sirius innan han nu väljer att vakta Lindomes mål.

– Det är jättebra för oss! Peter (Dahlberg) valde att lägga av så vi behövde en målvakt. Vi är jätteglada för att John tycker det är kul att spela i Lindome, säger klubbens manager Dane Ivarsson.

Hur har ni lockat över honom?

– Vi har lyckats få till en bra grupp människor i Lindome som gör bra saker. John har varit på elitnivå länge, vi vet att han kan bidra med mycket till oss.

Först Bergholtz, nu Alvbåge – det är tunga nyförvärv.

– De är duktiga fotbollsspelare båda två. Det är kul att vi kan attrahera så bra spelare.

På lördag träningsspelar Lindome mot Gais, en match som sänds på gp.se. Bergholtz är skadad och lär inte komma till spel då. Alvbåge är däremot aktuell.

– Troligtvis blir det något spel i alla fall, säger han.

LÄS MER: Se mötet mellan Lindome och Gais

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.