Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Johansson om skadan: "Just nu känns det mest tungt"

Jakob Johansson sköt Sverige till VM - men riskerar att missa mästerskapet efter att ha slitit av korsbandet. – Det känns bara tungt nu. Men jag har inte ställt frågorna om hur lång tid det tar för mig att komma tillbaka, säger han till Sportbladet.

Jakob Johansson blev Sveriges stora playoff-hjälte mot Italien.

Hans mål i det första mötet hemma på Friends Arena blev helt avgörande då returen på San Siro slutade 0–0.

Hjälten kunde dock inte vara med ute på planen och fira VM-avancemanget.

En dryg kvart in på måndagskvällens möte vred han till vänster knä och bars sedermera ut på bår. Efter undersökningar stod det klart att han hade dragit av det främre korsbandet.

För Sportbladet berättar Johansson nu om skadan - och om känslorna kring att eventuellt missa VM.

– Just nu känns det mest tungt. Sedan får man ändå se framåt och ställa sig in på en lång och inte alltid så rolig rehabilitering. Men det hör till sådana här skador, det kan hända i fotboll. Det är bara att försöka göra det bästa av situationen och komma tillbaka ännu starkare, säger han.

Johansson kom tillbaka hem till Aten under onsdagseftermiddagen. Planen är att han ska opereras inom den närmsta tiden.

– Planeringen är inte helt spikad än, jag ska prata mer med klubben i morgon. Men förhoppningsvis blir det operation redan den här veckan, säger han.

Sportbladet: Är du medveten om att du riskerar att missa VM?

– Det känns enormt tråkigt om det blir så, men jag har nog inte riktigt bearbetat det. Jag har inte kommit så långt i min sorgeprocess. Jag tar en sak i sänder.