Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Jakob Johansson hade önskat sig en roligare återkomst i Blåvitt. Bild: MICHAEL ERICHSEN
Jakob Johansson hade önskat sig en roligare återkomst i Blåvitt. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Johansson om debuten: ”Det utvecklade sig till en mardröm”

Negativt för Blåvitt: Tappade poäng i 96:e minuten mot jumbon.
Positivt för Blåvitt: Jakob Johansson fick hoppa in.
Från plan fick han se IFK tappa 2–0 till 2–2.
– Som matchen utvecklar sig så blir det lite av en mardröm, säger han.

Under torsdagen tappade IFK Göteborg en tvåmålsledning mot jumbon Falkenberg.

Det var en besviken Jakob Johansson som mötte media efter matchen.

– Det känns jättetungt, såklart. Det känns spontant som tre säkra pinnar i mitten av den andra halvleken. Vi lyckas inte knyta ihop säcken, både genom att göra egna mål, men framförallt ska vi inte släppa in två, säger Johansson.

Vad gick fel i dag?

– Vi släpper till chanser som vi inte borde. Så enkelt är det. Vi är mycket bättre än Falkenberg sett över 90 minuter, men det hjälper inte överhuvudtaget. Det är själva spelet som vi har kontroll på. Vi tappar boll i fel lägen och lyckas inte utnyttja våra egna chanser, säger han.

Detta skulle ju bli en glädjens dag. Johansson var med i Blåvitts matchtrupp för första gången sedan återkomsten. För första gången sedan 2014.

– Naturligtvis känns det speciellt. Det var längesen man var ute på en fotbollsplan för att spela match. Det är märkligt när man inte ens spelat träningsmatcher, U21-matcher eller på något sätt varit inblandad i någon form av matchsituation. Det är också tråkigt att komma in i ett sånt läge och får vara en del i att vi tappar 2-0-ledningen, säger Johansson.

Kroppen höll

Johansson kom in med 67 minuter på klockan, och med en 2–0-ledning. Sedan kom raset.

– Känslan var att det var en säker seger på gång, men man ser tendenser tidigare. Vi släpper till för enkla målchanser sett över 90 minuter, det är inte bara de sista 25. Självklart känns det tungt att komma in och så kommer Falkenberg ikapp, säger han.

Den tvåfaldigt knäskadade Johansson kunde dock glädje sig över att kroppen höll.

– Jag tycker att kroppen håller fysiskt, och det är en jätteskön känsla att ta med sig. Man blir dock trött snabbt. Man är ovan vid tempot och matchsituationer. Det var speciellt. Man får återhämta sig och förhoppningsvis blir man mer och mer redo för chansen när man får den, säger han.

Ändå är det något som grämer Johansson.

Det var inte den här debuten du hade drömt om.

– Nej, man vill alltid få med sig tre poäng. Som matchen utvecklar sig så blir det lite av en mardröm. Det är bara att kämpa på. Nu är debuten avklarad, i alla fall, säger Johansson.

Det kan bara bli bättre härifrån, eller?

– Precis.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.