Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Johanna Rytting Kaneryd klar för Chelsea

Johanna Rytting Kaneryd är klar för Chelsea.
På sin hemsida meddelar Häcken att man sålt sin stjärna som gjorde EM-debut under sommaren.
– Det har varit en fantastisk tid här, säger hon på klubbens hemsida.

Det har bara varit en fråga om när nyheten skulle offentliggöras. Sedan början av veckan har det rapporterats att Johanna Rytting Kaneryd har varit klar för spel i Chelsea och under torsdagen kunde GP avslöja att hon tagit farväl av sina lagkamrater.

Så till slut, under fredagen, meddelade Häcken att man sålt Kaneryd som därmed lämnar laget och flyttar till London.

– Samtidigt som vi är glada för Johannas skull är det naturligtvis tråkigt att bli av med en så pass bra spelare. Hon har betytt väldigt mycket för oss men så är det i fotbollsvärlden. Sedan är det en väldigt fin människa som lämnar men jag hoppas att vi möts igen, säger sportchef Christian Lundström på klubbens hemsida.

Johanna Rytting Kaneryd kom från Rosengård inför fjolårssäsongen och har vuxit ut till en av allsvenskans bästa spelare.

Slog igenom under säsongen

Den offensiva mittfältaren fick sitt stora genombrott under den här säsongen och i EM-genrepet mot Brasilien på Friends arena gjorde hon sitt första landslagsmål i den svenska landslagströjan.

Under sommaren fick hon även göra mästerskapsdebut och följa med när Sverige spelade EM i England.

– Hon visar att hon håller internationellt och att hon är på en väldigt hög nivå. Det är roligt när BK Häcken-spelare visar upp sig på den internationella scenen, säger Lundström.

Johanna Ryttning Kaneryd har gjort sitt i Häcken. Bild: MATHIAS BERGELD
Johanna Ryttning Kaneryd har gjort sitt i Häcken. Bild: MATHIAS BERGELD

Johanna själv har stormtrivts på Hisingen och tackar klubben som hon menar har varit en stor del av att hon nu fått chansen att bli utlandsproffs.

– Det har varit en fantastisk tid här och jag vill tacka alla i BK Häcken. Klubben har haft en stor del i min utveckling. Och om det är någon klubb jag lämnar BK Häcken för så är det just för att det är en toppklubb i en toppliga som Chelsea, säger hon.

Enligt Sportexpressens uppgifter betalar Chelsea en miljon kronor för att köpa loss Rytting Kaneryd.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.