Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Johan Wiland klar för Hammarby

Johan Wiland lämnar Malmö FF för seriekonkurrenten Hammarby. – Vi är väldigt glada över att få en av Sveriges bästa målvakter till Hammarby, säger Hammarbys sportchef Jesper Jansson till klubbens hemsida.

Det har ryktats om att Johan Wiland har varit på väg bort från Malmö FF den senaste tiden. Nu har också målvaktsveteranen gjort klart med en flytt till Hammarby.

– Vi är väldigt glada över att få en av Sveriges bästa målvakter till Hammarby, säger Bajens  sportchef Jesper Jansson till klubbens hemsida.

Den 36-årige målvakten som fick sitt stora genombrott i Elfsborg i början av 2000-talet. Efter det blev det en flytt till FC Köpenhamn innan han anslöt till Malmö FF 2015.  

– Det är alltid smickrande när klubbar visar intresse för en, och jag blev glad när jag fick höra att Hammarby var intresserade. Det är en klubb som jag bara har hört bra saker om, och Hammarby har en trogen publik som alltid vill lagets bästa. Att själv få spela i klubben, och få vara med och kanske kunna bidra till att Hammarby framöver blir med och slåss högre upp i tabellen, känns väldigt inspirerande, säger Wiland till Hammarbys hemsida.

Wilands kontrakt med Hammarby sig över säsongen 2019 och målvakten kommer att vara spelklar till Hammarbys nästa match mot Jönköpings Södra.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.