Johan Pehrsons (L) känga mot herrlandslaget i fotboll

Johan Pehrson (L) säger att idrott är viktigt för den föreslagna regeringen.
Inte minst kvalitén på den.
– Det gäller även herrfotbollen, pikade han på fredagens pressträff.

ANNONS
|

Det svenska herrlandslagets magra 2022 har knappast gått någon förbi. Först misslyckades man med att kvalificera sig till vinterns fotbolls-VM i Qatar, sedan nådde man en ny bottennotering när man spelade sig ned i Nations Leagues C-division.

Resultaten har väckt en livlig debatt om vad som behövs göras för att få svensk herrfotboll att bli konkurrenskraftig ånyo.

I samband med att Ulf Kristersson (M) presenterade sitt förslag om att bilda en trepartiregering tillsammans med Kristdemokraterna och Liberalerna, stödda av Sverigedemokraterna, passade man på att prata om hur man vill handskas med svensk idrott.

När det var Johan Pehrsons (L) tur att prata sa han:

ANNONS

– Idrotten har ett stort egenvärde, en stor roll för folkhälsan, en stor roll för meningen och känslan av sammanhang. Kanske social fostran om man inte har det hemma så är man starkare tillsammans och man gör någonting tillsammans. Det är en del av stora satsningar på unga psykiska ohälsan.

Partiledarna roade

Han pratade vidare om idrotten – och passade på att leverera en skämtsam känga till herrlandslaget i fotboll.

– Det här lyfter fram vikten av kvalité och toppklass på svensk idrott. När vi pratar om inte minst fotboll och elithockey vill jag understryka att det även gäller herrfotbollen, sa han.

Skämtat landade väl hos Kristersson och Ebba Busch (KD), som både brast ut i skratt. Också Jimmie Åkesson (SD) nickade uppmuntrande.

Vem som kommer leda Sveriges nästa regering ska det röstas om på måndag.

LÄS MER:GP:s politikerreporter: ”Åkesson är mest nöjd”

LÄS MER:Talmannen håller pressträff om nya regeringen

LÄS MER:Annie Lööf: ”Liberal kraschlandning”

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS