BK Häckens Johan Hammar.
BK Häckens Johan Hammar. Bild: LUDVIG THUNMAN

Johan Hammar stannar i BK Häcken – skriver långtidskontrakt

Johan Hammar, 26, förlänger med BK Häcken. Parterna är överens om ett nytt fyraårskontrakt.

ANNONS
|

Viktor Lundberg och Jakob Hedenquist lämnar. William Milovanovic, Ture Widestrand och Samir Maarouf har skrivit A-lagskontrakt. Bara under de senaste dagarna har det hänt mängder av saker kring BK Häcken.

Och det slutar inte där.

Enligt uppgifter till GP har klubben nu, efter en tids förhandlande, kommit överens med mittbacken Johan Hammar om ett nytt kontrakt. Det sträcker sig över säsongen 2024.

Under fredagen bekräftade BK Häcken och Hammar själv förlängningen.

”Känns riktigt bra med 4 nya år på Hisingen”, skriver han på Twitter.

26-årige Johan Hammar kom till BK Häcken från Örgryte IS i slutet av 2017. Efter att ha startat tio allsvenska matcher under den första säsongen har speltiden minskat en aning. Fem starter 2019. Fem starter även 2020.

ANNONS

Johan Hammar har dock satt avtryck. Inte minst med inhoppet och 1–1-målet i slutminuterna mot IF Elfsborg den 21 september i år.

Och nu står det alltså klart att han blir kvar i klubben under lång tid framöver.

Ett till synes viktigt besked för BK Häcken då klubbens just nu ordinarie mittbackspar, Joona Toivio och Rasmus Lindgren, börjar bli till åren – och dessutom har kontrakt som går ut efter nästa säsong.

Hoppas förlänga även med Adam Andersson

En del nytt finns också att rapportera kring Adam Andersson. Ytterbackens kontrakt går, precis som Viktor Lundbergs och Jakob Hedenquists, ut efter säsongen.

Där har BK Häcken dock inte lämnat något framtidsbesked – än. Anledningen är?

– Vi har inte gett oss, säger sportchef Sonny Karlsson.

– Vi vill ha honom kvar. Det ligger hos honom. Vi vill prata och förlänga.

Adam Andersson ska inte helt ha stängt dörren för det. Även om han tidigare har låtit skeptisk.

– Vad jag helst vill är att spela fotboll. Det är det enda. Kommer det en annan klubb som har en bättre plan för mig än vad Häcken har – då lär jag hoppa på det tåget. Men jag har absolut inte stängt några dörrar för Häcken. Det beror på vad de vill, sa han i slutet av oktober.

ANNONS

LÄS MER:Adam Andersson pratar inte förlängning med BK Häcken

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS