Joakim Karlsson och Öis går skilda vägar

Han värvades inför förra säsongen – men nådde aldrig upp till de högt ställda förväntningarna. Nu står det klart att Örgryte och Joakim Karlsson går skilda vägar.

ANNONS
|

I måndags blev det klart att Jonathan Azulay återvänder till Öis, som han representerade 2013.

– Det känns jättekul och spännande att komma till en så fin förening. jag känner ju till föreningen och känner många som jobbar här och spelare i laget så jag vet ju vilken fin verksamhet som bedrivs här och det var absolut en av anledningarna till att det var lockande att komma hit, sa Azulay efter att han presenterats.

LÄS MER:Adam Bergmark Wiberg aktuell för återkomst till Örgryte IS

En mittback in då. En mittback ut nu. För på torsdagskvällen blev det nämligen officiellt att Örgrytes Joakim Karlsson lämnar klubben.

31-åringen kom till Sällskapet från Jönköpings Södra förra vintern. Då sågs han som den givna ersättaren till David Engström i mittförsvaret.

ANNONS

Kontraktet bryts i förtid

– Redan från första kontakten med Igor (Krulj, sportchef) kände jag att det fanns en proffsighet här som genomsyrade allt från dag 1. Även när jag pratat med tränare har allt känts klockrent. Jag tror att jag kan bidra med engagemang, vilja och att ställa krav på mina medspelare nu när vi ska ta nästa steg. Folk kan förvänta sig en spelare som alltid gör sitt yttersta och spelar efter sina kvalitéer, sa Karlsson till Öis hemsida då.

LÄS MER:Ajdin Zeljkovic berättar: Därför valde han Öis

Förväntningarna motsvarades dock inte.

Karlsson fick till en början stort förtroende i Keith Millens backlinje, men efter en svag start för laget i serien hamnade smålänningen, som sedan skadade sig, utanför laget.

När han väl var tillbaka efter skadan fick han mest nöta bänk eller göra korta inhopp.

Och nu har han alltså gjort sitt i klubben. Kontraktet gällde egentligen över 2021 också, men bryts alltså i förtid.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS