Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Jitex A-lag är två segrar från spel i Elitettan nästa säsong. B-laget ligger trea i division 3 och har precis som förra året lyckats bidra med flera unga spelare som fått prova på spel i seniorlaget. På torsdag livesänder GP B-lagets match mot Torslanda på Åbyvallen. (Arkivbild) Bild: CARL SANDIN
Jitex A-lag är två segrar från spel i Elitettan nästa säsong. B-laget ligger trea i division 3 och har precis som förra året lyckats bidra med flera unga spelare som fått prova på spel i seniorlaget. På torsdag livesänder GP B-lagets match mot Torslanda på Åbyvallen. (Arkivbild) Bild: CARL SANDIN

Jitex juniorer fortsätter producera

Fyra matcher återstår för Jitex B-lag i division 3 – samtliga på hemmaplan. Resultatmässigt har det varit en bra säsong men viktigast av allt är att flera juniorer flyttats upp till A-laget under säsongen.
– Två stycken flyttades upp under sommaren och några fler är på gång, säger tränaren Stefan Johansson.

Transportbandet från juniorlaget levererade precis som förra sommaren ett par förmågor till A-laget, den här gången i form av 01:orna Anna Svedman och Anna Flakberg som är på prov i seniortruppen resten av säsongen.

Seniorlaget leder division 1 mellersta Götaland med tre poäng när det återstår två omgångar och spelar sin nästa match på lördag hemma mot redan nedflyttade Eksjö. Normalt sett brukar Jitex B-lag få användning av några seniorspelare som behöver matchning, men med kval till Elitettan i sikte tror Stefan Johansson att det nästan uteslutande blir juniorer som utgör truppen till torsdagens match mot Torslanda i division 3:

– I nuläget har A-laget även lite sjuka och skadade spelare så det kommer nästan bara vara 01:or och 02:or som spelar för B-laget.

Juniorlaget ligger trea i serien med 35 poäng efter 16 matcher, nio ifrån serieledaren Tollered/Floda. Men eftersom B-lag inte får spela högre upp än division 3 har de ingen möjlighet att flyttas upp även om de matematiskt skulle klara av det. De har dock chans att påverka toppstriden då de möter både andraplacerade Sävedalen och serieledaren Tollered/Floda på hemmaplan under avslutningen.

Närmast väntar som sagt Torslanda, de ligger femma med 24 poäng efter 17 matcher. De är två av seriens målfarligaste lag med 56 respektive 54 mål vardera. Det blev fem mål i vårens möte när Jitex vann med 3-2.

– Vi har mött Torslanda många gånger genom åren och det är ett väldigt bra lag, det blir alltid tuffa matcher. Det blir en utmaning för vårt unga lag, men också en chans att visa upp sig.

Torslandas tränare Claes Wickström minns hur utmanande vårens möte var för hans unga lag:

– Jitex hade ett vasst lag då med flera spelare från A-laget, även om det är jobbigt att spela mot så starka lag så är det kul ändå. Nu vill vi avsluta säsongen på ett bra sätt.

GP direktsänder torsdagens möte på Åbyvallen mellan Jitex Mölndal B och Torslanda med avspark 18.45. Sändningen börjar 18.35.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.