Jimmy Durmaz utsatt för näthat efter förlusten

Tyskland kunde avgöra mot Sverige efter en frispark mittfältaren Jimmy Durmaz orsakat. Eter matchen har han fått utstå en hel del näthat på sociala medier.
– De får fortsätta hata, jag bryr mig inte ett dugg, säger han efter matchen.

ANNONS
|

Klockan började sakteliga närma sig 95 och Sverige såg ut att gå mot ett bragdartat kryss mot regerande världsmästarna Tyskland.

Då slog mittfältsstjärnan Toni Kroos till med en drömfrispark efter det att hans lagkamrat Timo Werner gjorts ned av Jimmy Durmaz precis till vänster om straffområdet. Bollen skruvades in i målet bakom Robin Olsen och Tyskland hade därmed vänt 0-1 till en 2-1-seger.

– Jag försöker täcka ett inlägg, han kommer runt där han har kommit runt och det brukar vara farligt varje gång. Så jag försökte bara komma där och så gör han en liten skottfint som gör att jag råkar träffa hans häl ... that´s it.

ANNONS

– Det är klart att jag inte vill ta en frispark, jag försöker täcka ett inlägg. Sen är det en bra spelare som ser att jag glidtacklar.

Fått utstå näthat

Efter matchen har Durmaz utsatts för hatiska kommentarer på sociala medier, något han själv inte tagit del av.

– Jag har inte kollat ... jag har alltid hat på mina sociala medier konton. De får fortsätta hata, jag bryr mig inte ett dugg. Har man haft det hela livet så är det ingen fara.

– Jag står här stolt och representerar mitt land, det är ingen fara, jag kör på!

Durmaz får direkt uppbackning av sina lagkamrater.

Gustav Svensson:

– Det ska han inte ha. Det är tråkigt. Det är otroligt små marginaler och han ska inte ha någon skit alls, säger förre Blåvitt-mittfältaren.

Anfallaren John Guidetti, som byttes in i slutskedet av matchen, håller med.

– Han springer och kämpar hela matchen. Det är otur. Det är helt idiotiskt att ge honom hat för det, säger Guidetti.

"Förlusten är allas fel"

Sebastian Larsson reagerar starkt när han får höra om hatet som lagkamraten fått utstå.

– Vi vinner och förlorar som ett lag och vi skyller inte på någon. Det finns inga syndabockar och du kan hitta fel hos alla om du vill men vi skyller aldrig på en individ. Första matchen vann vi som lag. Nu förlorade vi som ett lag, säger han.

ANNONS

Mittfältaren Albin Ekdal, har ett tydligt budskap till hatarna.

– Ingen skugga ska falla över honom. Han drar på sig en frispark som händer över hela matchen och jag har inget ont att säga. Det är tråkigt att höra att han får hat och folk ska ge fan i att skylla på en person. Förlusten är allas fel, säger han.

Landslagschefen Lasse Richt tar också avstånd från näthatet.

– Jag gillar inte hat överhuvudtaget och bara för att han orsakar den här sista frisparken … jag menar, det är inget man gör avsiktligt. Han ville väl. De fick frispark och det gjorde mål på.

Det ska tilläggas att flera av Durmaz följare backade mittfältaren och röt ifrån mot de som skrev hatiska budskap.

ANNONS