Jesse Lingard öppnar upp om psykiska ohälsan

Premier League-stjärnan Jesse Lingard kämpade med psykisk ohälsa och vara när att ta en timeout från fotbollen, det berättar han i en intervju i programmet Presenting.
– Jag ville inte spela för jag var inte där i sinnet, säger mittfältaren.

ANNONS
|

Efter ont om speltid i Manchester United lånades Jesse Lingard i januari ut till Premier League-konkurrenten West Ham. Där har det lossnat för den offensiva mittfältaren som gjort nio mål på tio matcher i ligan.

Nu berättar 28-åringen om hur han i Manchester United kämpade med psykisk ohälsa och var nära att ta en paus från fotbollen.

– Jag tänkte inte sluta spela fotboll helt, bara ta en timeout från det. Jag gick in i matcher och var glad att sitta på bänken, och det är inte den jag är. Jag ville inte spela för jag var inte där i sinnet. Jag tänkte på andra saker och det rann över, du försöker spela fotboll, men du kan inte, säger han i en intervju med programmet Presenting.

ANNONS

Lingard berättar att hans mammas depression, som hon levt med under stora delar av sitt liv, påverkade hans mentala hälsa och att han nu öppnar upp om problemen för att hjälpa andra.

Jesse Lingard har gjort nio mål på tio matcher med West Ham.
Jesse Lingard har gjort nio mål på tio matcher med West Ham. Bild: KIRSTY WIGGLESWORTH

Har lagt problemen bakom sig

Han tackar också Manchester United för stödet han fick från klubben.

– Jag öppnade upp för United. Jag berättade för dem vad jag gick igenom, vad min mamma gick igenom och klubben ställde upp och var alltid där för att hjälpa.

Lingard beskriver pandemin och nedstängningen av Storbritannien som en vändpunkt för honom och nu gör han alltså åter succé på fotbollsplanen.

– Jag känner att min mamma och jag har lärt oss att när man öppnar upp känner man sig som en fjäril. Du är i en kokong och sedan kan du sprida ut dina vingar, du kan flyga. Det är en fantastisk känsla. Nu har jag lagt allt detta bakom mig och jag kan koncentrera mig på fotboll och min familj.

Här kan du få hjälp om du mår dåligt:

Jourhavande präst: telefon 112.

Jourhavande medmänniska: telefon 08-702 16 80.

1177 Vårdguiden: Kan ge information om närmaste psykiatriska mottagning.

Röda Korsets stödtelefon: telefon 0771-900 800.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS