Jesper Tolinsson.
Jesper Tolinsson. Bild: CARL SANDIN

Jesper Tolinsson kan vara förlorad för Blåvitt

Det har tidigare rapporterats att det finns intresse för Blåvitts stortalang Jesper Tolinsson. Nu uppger SportExpressen att en försäljning är nära. IFK Göteborg uppges få 25 miljoner när Tolinsson går till belgiska Lommel.

ANNONS
|

Att Jesper Tolinsson, 17, fått snålt med speltid i IFK Göteborg på senare tid är allmänt känt.

– Jag förväntade mig inte att få spela så mycket från början, så jag ser inte det som något minus direkt. Jag har ändå spelat mycket, tycker jag, har Tolinsson tidigare sagt till GP om sin bristande speltid.

LÄS MER: Har spelat noll minuter sedan mardrömsmatchen

Mot Hammarby IF fick han dock göra ett kortare inhopp. Mot Falkenbergs FF senast fick han inte ens plats på bänken.

Nu kan förklaringen ha kommit.

Enligt SportExpressen är han nämligen nära en flytt till belgiska Lommel SK.

ANNONS

Affären uppges kunna bli värd hela 25 miljoner, även om summan delvis är beroende av att bonusar ska falla in.

– Vi kommenterar inte spelare förrän det är något som är klart, men att det finns ett intresse för Jesper kan vi absolut säga – för det finns det, konstaterar sportchef Pontus Farnerud.

Är det något som är nära?

– Det är omöjligt att säga. Det finns intresse för Jesper, det finns intresse för fler spelare, men vi kan inte säga om det är nära. Det händer väldigt mycket och kan hända väldigt mycket fram tills dess att ett kontrakt är underskrivet.

Jesper Tolinsson tränade med IFK Göteborg under måndagen. Efter passet stod han en stund och samtalade med just Pontus Farnerud.

Var det månne Belgien-flytten som diskuterades?

– Vi uppskattar Jesper väldigt mycket. Det var bara ett allmänt snack som man har med spelare, speciellt unga, som man vill pusha och peppa, säger Farnerud.

Skulle Tolinsson-affären gå i lås skulle det bli en av de större i IFK Göteborgs historia. Pontus Dahlberg och Benjamin Nygren är spelare som i närtid har lämnat Blåvitt för liknande summor.

Lommel SK ägs av City Football Group. En koncern som också styr över Manchester City, New York City FC, Melbourne Heart FC, Yokohama FC och Girona FC. Bland annat.

ANNONS

Nyligen värvade klubben Jordan Attah Kadiri från Östersund. Laget ligger i den belgiska andraligan.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS