Jesper Björkman fick ALS – vill skaffa familj: ”Blev nattsvart”

Jesper Björkman, 30, slog igenom i Helsingborg och hade stora framgångar på planen. Nyligen gick han ut och berättade om sitt ALS-besked. Nu berättar han och sambon om parets nya planer.
Med bröllop och planer på familj.

ANNONS
|

Redan som 29-åring la Jesper Björkman skorna på hyllan efter en fotbollskarriär på hög nivå med spel i bland annat Helsingborg. Nyligen berättade han i Helsingborgs Dagblad om mardrömsbeskedet han hade fått.

För efter att han hade smält beskedet, kände han att det var dags att prata öppet om sjukdomen, ALS.

Under söndagen var han och flickvännen, Linnea, med i Nyhetsmorgon. Då berättade Jesper Björkman om läkarnas besked och hur han reagerade.

– De sa rätt ut att ”tyvärr, men allt pekar på att du har ALS”. Det blev typ nattsvart. Det var den värsta tiden i mitt liv, de sekunderna då jag fick beskedet. Det var som att få ett dödsbesked, säger han i programmet.

ANNONS

Ska gifta sig och vill skaffa familj

Efter att de båda försökt smälta beskedet började tankarna vändas. Tack vare en stöttande omgivning försökte de båda tänka positivt och inte sluta leva trots det tunga beskedet.

– En av de första sakerna min pappa sa efter vi fått beskedet var att vi inte får sluta drömma, berättar Linnea och fortsätter:

– De är kanske inte långt in i framtiden men de är ändå där, och en av de sakerna är att gifta oss och det ska vi göra.

Gifta sig ska paret också göra.

För 24 juli är det dags för bröllop och paret renoverar även sitt hus de nyligen köpte. Men planerna stannar inte där.

– Vi vill skaffa familj, säger Jesper.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS