Jerome Boateng dömd till 18 miljoner i skadestånd

Fotbollsstjärnan Jerome Boateng har dömts till att betala 18 miljoner kronor till sin ex-partner, det rapporterar nyhetsbyrån AFP.

ANNONS
|

Under torsdagen hölls en rättegång mot den tyske fotbollsstjärnan Jerome Boateng som anklagats för att ha uppsåtlig orsakat kroppsskada på sin ex-flickvän.

Det hela ska ha hänt på paradisöarna Turks- och Caicosöarna i Västindien 2018 och i förhör har ex-flickvännen, med vem han har två barn, sagt att Boateng bland annat ska ha bitit och slagit henne så hårt att hon inte kunnat andas.

Nu meddelar AFP att domen har fallit och den 33-årige mittbacken döms till skadestånd på 1,8 miljoner euro. Vilket motsvarar omkring 18 miljoner kronor i dagens växelkurs.

Jerome Boateng riskerade upp till fem år i fängelse och nekade till brott genom hela rättegången.

ANNONS

Boateng skrev nyligen på för franska Lyon, men är främst förknippad med den tyska storklubben Bayern München som han representerade under tio år. Han har även spelat för bland annat Manchester City och Hamburg.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS