Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Jeremejeff visare av skadan

Häckens Alexander Jeremejeff gör mål igen och har jobbat sig tillbaka från en svår skada. – Jag tycker att jag blivit starkare av motgångarna, säger han inför söndagens bortamatch mot Falkenberg där han startar på topp. 

I oktober förra året bröt Alexander Jeremejeff vadbenet i en match mot Gefle. Operation, rehab och inte någon optimal ingång i den här säsongen.

Han gjorde sitt första inhopp i den sjätte omgången av allsvenskan, men det blev bara tre inhopp under Häckens första 13 matcher. Efter sommaruppehållet var han redo, spelade från start i premiärmatchen på nya arenan, mot Helsingborg 5 juli.

Några matcher senare var han skadad igen, en bristning i låret, och borta ytterligare fem matcher. Nu har ha spelat från start de tre senaste – och gjort fyra mål.

– Jag bröt ju benet men det är högerfoten som varit problemet. Rörligheten har inte varit riktigt optimal och det påverkar ju resten av kroppen. Jag har fått följdskador i ljumskar och baksidor, säger han.

Nu känns det bra igen, men Alexander Jeremejeff, som fyller 22 om några veckor, är ingen 90-minutersspelare ännu. Senast, mot Åtvidaberg, gick han av efter drygt 60 minuter – som tvåmålsskytt.

Och skadan kanske inte varit enbart av ondo.

– Nej, man lär sig ju hela tiden att vara mer noggrann och lägga mer tid i gymmet. Sedan tycker jag att jag blivit starkare av motgångarna, att kunna ta sig ur dem, att jag gör allt det jag gör nu. Sedan har jag fått förtroende att spela också och det hjälper. Jag har aldrig tvivlat. Jag har duktiga lagkamrater och gör jag bara mitt så får jag självförtroende därifrån, säger han.

Under höstsäsongen kom brassen Paulinho in i Häckens trupp. En klasspelare som lyft Häcken – och betytt en hel del för Alexander Jeremejeff.

– Ja, det är klart. Ju bättre spelare man har runt sig, desto bättre blir man själv. Han är duktig på att hålla i boll, en poängspelare. Så det är bara positivt. Jag hämtar grejer från honom och han hämtar antagligen saker från mig.

Alexander Jeremejeff har inte tagit sig till allsvenskan via stadslag, pojklandslag och elitläger i Halmstad.

– Nej inget sådant. Jag har gått den långa vägen genom Öis ungdom. Jag gjorde en bra säsong där näst sista året som ungdom. Då fick jag chansen i a-laget. Då gick Öis i konkurs då och åkte ner i division 1. Det var tråkigt för klubben men det gynnade ju oss yngre spelare som fick chansen. Sedan blev det kanske inte riktigt som jag hade tänkt mig. Jag gick till Qviding och på den vägen är det.

Steget från division 1 till allsvenskan kan vara stort att ta. Särskilt om man är lång och gänglig och inte riktigt färdigväxt.

– Rent fysiskt har det nog tagit lite tid. Man ökar ju belastningen och det gäller att hänga med. Jag kände mig rätt stark när jag kom hit, men kroppen kanske inte var riktigt färdig och hängde inte med riktigt. Nu har jag lyckats lägga på mig lite extra kilon och det känns som att kroppen börjar landa lite i hur den kommer att se ut.

Det tog ett år från skadetillfället att ta sig tillbaka på allvar.

– Jag hade ganska stora förväntningar på den här säsongen, trodde kanske inte att det skulle bli som det blev med foten. Jag trodde att jag skulle vara hundra mycket snabbare och det kanske är ett rookie-misstag. Men nu har jag verkligen fattat vikten av tålamod. Man lär sig sin egen kropp också. Egentligen är man aldrig hundra procent men man vet vad man kan jobba igenom och vad man inte kan jobba igenom. Nu är det bara att köra resten av säsongen och försöka vara lika bra borta som vi är hemma säger Alexander Jeremejeff.

Häckens startelva mot Falkenberg: 

Peter Abrahamsson – Joel Andersson, Emil Wahlström, Jasmin Sudic, Egzon Binaku – Ivo Pekalski, Martin Ericsson, Mohammed Abubakari – Nasiru Mohammed, Alexander Jeremejeff, Paulinho.