Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Alexander Jeremejeff var en av planens bästa spelare för Häcken mot Sirius. Bild: MICHAEL ERICHSEN
Alexander Jeremejeff var en av planens bästa spelare för Häcken mot Sirius. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Jeremejeff levererade efter Europastrulet

Med ett mål och en assist syntes det att Alexander Jeremejeff var tillbaka i gott slag efter att inte ha spelat mot AZ på grund av en administrativ miss.
– Jag såg matchen från sidan sist och blev taggad redan då, säger han.

I slutet av första halvlek slog Alexander Jeremejeff till då han förvaltade lagkamraten Ahmed Yasins fina förarbete. Målet betydde 3–1 efter en halvtimme och kändes avgörande för matchens utgång.

– Det är alltid skönt att göra mål, säger Alexander Jeremejeff.

Det har annars varit en turbulent vecka både för Jeremejeff och för hans lag. Han fick inte hjälpa sitt lag mot AZ eftersom klubben glömt att registrera honom för spel i Europa League. När Häcken sedan förlorade trots ett bra resultat på bortaplan var det extra tungt.

– Jag såg matchen från sidan senast och blev taggad redan då. Jag kom med mycket energi idag då jag var så illa tvungen att vila upp mig i veckan, säger han,

Målet var Alexander Jeremejeffs åttonde hittills i allsvenskan och han hade även bud på fler under andra halvlek. Han stod för en fin assist till Viktor Lundbergs 4–1 men lyckades inte få in ytterligare någon boll för egen del.

– När jag gör mål så gör jag bara ett åt gången. Jag ville göra fler idag och försökte men Lukas Jonsson var vass i målet, säger han.

Viktor Lundbergs mål, på passning från Jeremejeff, var hans första i allsvenskan för säsongen. Dessutom visade även Gustav Berggren och Joona Toivio att det finns flera som kan göra mål i Häcken.

– Det har ju inte sett ut så här tidigare under säsongen så jag tycker det är kul att se. Lite extra roligt för Gustav som är lite halvny, säger Jeremejeff.

I och med vinsten hakar Häcken återigen på topplagen inför nästa helg då Malmö FF gästar Bravida Arena. Efter tre raka matcher utan mål pratade tränare Andreas Alm på presskonferensen om att det var en boost för spelarna efter besvikelsen mot AZ. Jeremejeff är inne på samma linje.

– Jag vet inte om man kan kalla det islossning egentligen men jag tror vi var extra besvikna mot AZ just eftersom vi hade en riktigt bra chans att ta oss vidare inför returen på hemmaplan. Nu är vi fräscha och taggade inför Malmö, säger han.

– Vi har hackat lite i formen men vi är ändå topp fyra så det visar på att vi gör det bra.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.