Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Jens Cajuste med i Janne Anderssons EM-trupp

Janne Andersson har presenterat den blågula EM-truppen.
Med i den fanns bland annat ex-Öisaren Jens Cajuste.

Redan i helgen stod det klart att landslagets största stjärna, Zlatan Ibrahimovic, missar sommarens EM till följd av knäskadan han ådrog sig i Milans match mot Juventus.

Därmed fanns han inte med när Janne Andersson presenterade de 26 spelarna som ska försvara de blågula färgerna i sommar.

– Han var besviken, jättebesviken över att det hade blivit som det hade blivit. Precis som jag var besviken. Så det var två besvikna människor, som tyckte det var väldigt tråkigt, som pratade med varandra. Han sa inte mycket mer än så, utan han sa lycka till och kämpa på och jag önskade honom lycka till med rehaben, sa Janne Andersson under tisdagens presskonferens.

Förbundskaptenen fortsatte:

– Det var inget roligt samtal att få på något sätt. Zlatan var ju så positiv att ha med i landslaget under mars. Jag är jättebesviken över att han inte kan vara med.

LÄS MER: Guide: Allt om fotbolls-EM 2021

Däremot fanns det gott om trotjänare i Janne Anderssons EM-trupp. Flera med starka Göteborgskopplingar.

Jens Cajuste uttagen till EM-truppen

Marcus Berg (IFK Göteborg) , Gustav Svensson (Guangzhou R&F FC, tidigare IFK Göteborg) och Martin Olsson (Häcken) fanns samtliga med under fotbolls-VM 2018. De får även chansen under sommarens EM.

Med i truppen fanns även en mästerskapsdebutant med förflutet på västkusten. Ex-öisaren Jens Cajuste (nu i Midtjylland) fanns med i Janne Anderssons trupp.

Cajuste var det närmsta man kunde komma någon sorts skräll i truppen som till mångt och mycket bestod av givna spelare som alla varit med sedan en tid tillbaka.

Fakta: Truppen till EM:

Robin Olsen, Karl-Johan Johnsson, Kristoffer Nordfeldt, Mikael Lustig, Victor Nilsson-Lindelöf, Andreas Granqvist, Martin Olsson, Ludwig Augustinsson, Filip Helander, Emil Krafth, Pontus Jansson, Marcus Danielsson, Sebastian Larsson, Albin Ekdahl, Marcus Berg, Emil Forsberg, Alexander Isak, Gustav Svensson, Ken Sema, Victor Claesson, Mattias Svanberg, Kristoffer Olsson, Dejan Kulusevski, Robin Quaison, Jordan Larsson, Jens Cajuste.

Andreas Granqvist uttagen

Noterbart var att Andreas Granqvist blev uttagen, vilket Janne Andersson flaggade för inte skulle vara fallet om det var en 23-manna trupp.

– De tre som tillkommer är spelare som kan tillföra under den långa period vi ska vara tillsammans. Det är ett bubbelliv, viktigare än någonsin att arbeta med vår goda sammanhållning, sa Janne Andersson.

– De här sista är spelare som kanske inte kommer att få spela så mycket, säger Andersson.

En som dock inte kom med i EM-truppen, men som har varit med och spelat flertalet landskamper den senaste tiden var förre IFK Göteborg-försvararen Carl Starfelt.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.