Jens Cajuste är klar för Stade de Reims.
Jens Cajuste är klar för Stade de Reims. Bild: JOEL MARKLUND

Jens Cajuste klar för Stade de Reims

Göteborgaren och landslagsmittfältaren Jens Cajuste är klar för franska Stade de Reims. Nu väntas hans tidigare klubb Örgryte IS få ett par miljoner.

ANNONS
|

Redan under fredagen rapporterade Aftonbladet att landslagsmittfältaren Jens Cajuste lämnar danska Midtjylland för franska Reims. Enligt Aftonbladet uppgår övergångssumman till runt 100 miljoner kronor.

På måndagen bekräftades övergången av Stade de Reims.

Mellan åren 2010 och 2018 tillhörde han Örgryte. Den nu 22 år gamle Jens Cajuste gjorde ett gäng A-lagsmatcher där innan han lämnade för Midtjylland 2018.

Miljoner till Öis

Där har mittfältaren fått ett stort genombrott och numera är han given i den svenska landslagstruppen.

Öis har ingen vidareförsäljningsklausul på Cajuste, men de kommer ändå få en rejäl pengasäck tack vare spelarens övergång till Frankrike.

ANNONS

Göteborgsklubben kommer enligt Aftonbladet att få ungefär hälften av solidaritetsersättningen för övergången. Den uppgår till 5 procent av summan och det innebär att det lär bli ett par friska miljoner in i Öis-kassan.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS