Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Jens Cajuste: ”En riktigt jäkla dålig förlorare”

Jens Cajuste fick vila i Reims premiärförlust mot Marseille. Det kanske var bäst så. I en intervju med Expressen berättar nämligen 22-åringen att han är en dålig förlorare.
– Det kommer jag alltid vara, säger han till Expressen.

En ny säsong har precis påbörjats i Fotbollseuropa. Jens Cajustes Stade de Reims förlorade söndagens premiär mot Marseille med 4–1.

Den tidigare Öis-spelaren är borta just nu efter att ha varit småskadad under uppladdningen inför seriestarten. Men han lär vara tillbaka snart och då hoppas Jens Cajsute göra en fin säsong i Frankrike.

Han kom till Reims i vintras, då han lämnade danska Midtjylland för runt 100 miljoner kronor. I våras spelade 22-åringen åtta matcher och gjorde två mål i Ligue 1.

I en intervju med Expressen inför säsongen berättar landslagsspelaren mycket om känslorna kring flytten till Frankrike. Men också hans problem med att hantera förluster. Det kom på tal apropå att hans ungdomstränare Johan Mattsson hade sagt att Jens Cajuste var väldigt känslomässigt engagerad i sin fotboll redan som barn. Cajuste fick frågan vad han trodde att Mattsson hade menat.

– Att jag var en riktigt jäkla dålig förlorare och att jag gjorde allt för att vinna, varenda träning och match ville jag alltid prestera mitt absolut bästa, säger Jens Cajuste till Expressen.

Och trots att han blivit äldre är det inget som kommer ändras.

– Det kommer jag alltid vara.

Däremot berättar 22-åringen att han hanterar motgångarna på ett annat sätt idag, även om han fortfarande har samma inställning i grunden.

– Ja, det är klart, man blir mer mogen. Så det är inte så att jag går och gråter nu när jag förlorar på en träning, säger han till Expressen.

Jens Cajuste har vunnit danska ligan en gång och danska cupen två gånger. Därutöver har han gjort totalt 13 landskamper för Sveriges herrlandslag.

LÄS OCKSÅ: Cajuste hyllas av Ljungberg: "Kul att höra"

LÄS OCKSÅ: Cajuste tillbaka – får plats i Nations League

LÄS OCKSÅ: Fem punkter om Örgryte IS ekonomi

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.