Jens Askous sågning efter IFK Göteborg seger mot Elfsborg

Jens Askou sågade insatsen mot Elfsborg.
Trots att det blev tre poäng och en blytung seger innan uppehållet för IFK Göteborg.
Tack vare att Gustaf Norlin klev fram igen.
– Det var ett riktigt fult mål ... men det är de finaste man kan göra, säger han.

ANNONS
|

Sebastian Eriksson hyllades av Gamla Ullevi för sina insatser i IFK-tröjan inför avsparken mot Elfsborg. När matchen väl drog igång var det dock bortalaget från Borås som började piggast.

Det var inte alls samma frenesi och höga press hos de blåvita spelarna. Det gjorde dock inte särskilt mycket för det skulle bli en seger ändå.

Efter en tilltrasslad situation i den första halvleken studsade bollen fram och tillbaka i straffområdet. Till slut hamnade den framför Gustaf Norlin som skyfflade in bollen och nätade för andra matchen i rad på hemmaplan.

– Det var ett riktigt fult mål ... det är dock de finaste målen man kan göra. Det är en krigarinsats av hela laget som står upp för varandra och vi reder ut det. Det är en väldigt skön känsla, säger han.

ANNONS

Efter målet var det fortsatt Elfsborg som hade bollen. Det blev några halvchanser men få riktigt farliga lägen när den blåvita bussen parkerades.

Efteråt var Jens Askou allt annat än nöjd.

På presskonferensen sa han att det var årets sämsta prestation av hans lag.

Efteråt frågade GP om det var så han menade.

Var det er sämsta sämsta prestation?

– Ja, i förhållande till den typ av fotboll vi vill spela och försöker demonstrera. Det var många felpassningar, många dåliga beslut. Om man ser till vår försvarsmässiga prestation var den ganska bra, på det sättet var det fint, men vi hade velat ta fler initiativ som vi gjort tidigare under våren.

Spelarnas jubel efteråt: ”Såg nog på oss hur skönt”

Tre poäng är dock alltid tre poäng. Vid slutsignalen var jublet enormt på Gamla Ullevi när spelarna firade ihop med fansen.

En känsla de inte fått uppleva särskilt ofta under de tolv första omgångarna.

– Man såg nog det tydligt på oss hur det kändes att vinna igen. Vi tar med oss den här känslan och det blir mycket lättare att koppla av lite än om vi hade haft två raka torsk. Det här var en skön seger och vi står upp bra. I andra halvlek är det bara gräva ner sig och kämpa hem segern, säger Oscar Wendt.

ANNONS

Gustav Svensson sa efter segern mot Mjällby (senaste hemmamatchen) att fotboll är komiskt ibland. Då syftade han på att en ganska dålig spelmässig insats ändå ledde till tre poäng.

Uppehåll väntar: ”Otroligt skönt”

Något som alltså upprepade sig mot Elfsborg.

– Fotboll kan fan spelas på många olika sätt. Det är skönt att kunna spela på olika sätt och inte bara vara det lag som för spelet och ska hitta bollinnehav. Det kan vara skönt att ibland bara backa hem och skydda målet och ledningen. Vi och alla lag måste kunna spela på olika sätt, säger han och fortsätter:

– Ibland stämmer inte allt. Du har också olika motståndare och ibland blir du nedtryckt och det blir svårt. Men vi måste hitta olika sätt att vinna matcherna på. Det handlar om att ta så många trepoängare som möjligt.

Vad ger den här segern er inför uppehållet?

– Självförtroende.

– Jag har sagt det tidigare. Fotboll handlar mycket om den mentala biten och att hitta en vinnarkultur och sätt att vinna matcher på. Det gör du bara genom att vinna och att fortsätta vinna. Det här var otroligt skönt att få innan ledigheten.

Så startade IFK Göteborg (4–3–3):

Elis Bishesari – Sebastian Hausner, Gustav Svensson, Adam Carlén, Oscar Wendt – Sebastian Ohlsson, Kolbeinn Thordarson, Lucas Kåhed – Thomas Santos, Gustaf Norlin, Oscar Pettersson

Så startade IF Elfsborg (4–3–3):

Marcus Bundgaard – André Boman, Sebastian Holmén, Gustav Henriksson, Niklas Hult – Michael Baidoo, Andri Baldursson – Simon Hedlund, Ahmed Qasem, Arber Zeneli – Per Frick

ANNONS