Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Jennifer Falk historisk med Häcken – höll första nollan

Två inledande storförluster – men under onsdagen tog Häcken sin första seger i Champions League. Nu känner målvakten Jennifer Falk, 28, optimism inför avslutningen av gruppspelet.
– Vi är jävligt tuffa att möta, konstaterar hon.

Det var ett Häcken som landade i Lissabon med två förluster i bagaget för att ta sig an Benfica i Champions League gruppspelet. Då vände det för Göteborgslaget.

Häcken förde spelet för det mesta under den första halvleken, men i den andra halvleken vaknade det portugisiska motståndet till liv. Först stod Jennifer Falk för en imponerande räddning på en frispark från hemmalaget direkt efter pausen – och bara några minuter senare räddades göteborgarna av stolpen.

LÄS MER: Häckens Lotta Ökvist om tiden i Manchester United och USA

Hisingslaget lyckades hålla undan och i den 75 minuten gjorde Elin Rubensson lagets första mål i Champions League gruppspelet från straffpunkten. Benfica hann inte replikera och Bollklubben höll därmed undan till sin första vinst i Champions League gruppspelet någonsin.

– Det kändes fantastiskt bra! Grym känsla att göra det på bortaplan och vinna med 1–0 i en så tight match, säger målvakten Jennifer Falk.

I de tidigare matcherna mot Lyon och Bayern München hade hon släppt in sju mål totalt. Men nu spikade hon igen.

– Det var skönt, det är alltid kul att hålla nollan, men det viktigaste är egentligen att vi vinner.

”Då kommer det bli tufft för dem”

Om en vecka väntar samma motstånd, men denna gång på Bravida Arena. Till dess finns det en hel del att bygga vidare på från onsdagens match, menar Falk. Bland annat samspelet, hur laget förhöll sig till matchplanen och aggressiviteten.

– Vi är jävligt tuffa att möta. Vi står upp bra som lag och har mycket boll, nästa vecka när vi spelar på hemmaplan kommer vi ha bollen ännu mer och då kommer det bli tufft för dem.

LÄS MER: Beata Kollmats om kampen mot knäet

Hur ser du på era chanser att ta er vidare från gruppspelet?

– Det var viktiga poäng och nu är det bara fullt fokus på nästa match. Kan vi ta en trea där är allt möjligt. Vi har fullt fokus på matchen hemma så tar vi det därifrån, säger Jennifer Falk.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.