Jansson: "Zlatan har inte kommit till sin rätt"

Det mesta kring svenska landslaget kretsar kring Zlatan Ibrahimovic. Superstjärnan har dock inte levererat under EM. – Han har inte kommit till sin rätt som i PSG och tidigare i landslaget, säger Pontus Jansson.

ANNONS
|

Att Zlatan Ibrahimovic levererar har på senaste år blivit synonymt med landslagets framgångar. Under EM i Frankrike har han dock varit ganska blek. Inte haft ett enda avslut på mål och haft svårt att få spelat att stämma.

– Zlatan är en av de bästa spelarna i världen och när han inte kommer till sin rätt så har vi svårt att skapa chanser, säger Pontus Jansson och fortsätter.

– Våra offensiva spelare måste komma in mer i spelet. Både Zlatan och Emil har blivit för isolerade.

Hur viktig är Zlatan för er?

– Klart att vi behöver Zlatan. Han är vår viktigaste spelare. Skulle han kliva fram så är vi tacksamma för det. Men det är svårt när försvararna ligger så tajt på honom. Han har gjort ett hyfsat jobb defensivt, han sliter och gör så gott han kan.

ANNONS

Har han levererat?

– Eh … han har inte kommit till sin rätt som i PSG och tidigare i landslaget. Vi behöver honom mer i spelet och måste ha en plan för det. Han ska inte behöva komma så långt ner och hämta boll. Det är upp till Erik att få ordning på det.

– Han ska inte behöva komma ner så långt. Han gör ju det när han inte är med i matcherna, söker boll för att på så sätt komma in i matchen.

I vilken form är han nu?

– Han har varit sanslös på träningarna. Han är fortfarande i den formen han hade. Vi måste bara plocka ur det.

ANNONS