Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Jannes utspel: "Jag vet att det är klart"

Victor Nilsson Lindelöf ryktas till Manchester United. I dag fick förbundskapten Janne Andersson, som är med Blågult på januariturné i Dubai, frågor om han har koll på turerna kring mittbacken. – Jag vet att det är klart, svarade Andersson skämtsamt.

Det svenska landslaget har landat i Abu Dhabi, där Blågult befinner sig på januariturné. Lägret öppnades med att förbundskapten Janne Andersson bjöd in till presskonferens. Då fick den tidigare Norrköping-tränaren frågor om spelarna som är med i truppen - men också om de som inte är med. 

Benficas succéförsvarare Victor Nilsson Lindelöf var en av spelarna som kom på tal. Mittbacken har under lång tid ryktats vara på väg till Manchester United och Andersson fick frågan om hur bra insatt han var i transferkarusellen kring supertalangen. Då valde förbundskaptenen att svara skämtsamt: 

– Jag vet att det är klart, haha, sa Andersson om United-dealen. 

Innan han fortsatte mer allvarligt: 

– Nä, men jag håller mig informerad. Jag lägger väldigt lite kraft och energi på det, för det är inget jag kan påverka. 

– Faktadelen förhåller jag mig däremot till, det fortsätter jag med. 

"Mycket kan hända" 

AIK:s stjärnskott Alexander Isak, som är med på turnén, diskuterades under presskonferensen. Anfallaren har under lång tid kopplats samman med flera av Europas storklubbar - men Andersson är förhoppningsfull om att få ha med Isak under hela lägret. Även om han säger att det finns en möjlighet för samtliga spelare, med kort varsel, att lämna turnén i samband med övergångar.  

– Fönstret stänger inte än på ett tag, så mycket kan hända. Men jag har inte fått några indikationer på att något ska hända.

På frågan om han är förvånad över det stora intresset för Alexander Isak svarade han: 

– Förvånad? Nä det vet jag inte. Det är alltid mycket spekulationer när det gäller unga spelare.