Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Janne räds Luxemburgs 16-åring: "En supertalang"

Sverige bygger nytt - det gör Luxemburg också. Förbundskapten Janne Andersson har respekt för VM-kval-motståndarnas unga spelare - inte minst för 16-årige Vincent Thill. – Han är en supertalang, säger Janne Andersson på presskonferensen inför matchen.

Sverige är skyhöga favoriter mot Luxemburg i morgondagens VM-kvalmatch. Men Janne Andersson vill, trots att det skiljer över hundra placeringar på världsrankingen, höja ett varningens finger för motståndet. 

– Man pratar om de här blåbärsnationerna men om man inte är noggrann, har rätt grundinställning och gör jobbet så får man problem. Man ska ha en jäkla respekt för de här matcherna.

Och precis som Sveriges lag så är motståndarna inne i en generationsväxling, där flera unga spelare får chansen. En av dem är 16-årige Vincent Thill, som till vardags spelar i Ligue 1-klubben FC Metz. 

– De har ju 16-åringen Thill, som är en supertalang. Väldigt rörlig och mycket med i spelet. Klart att han inte ska få något utrymme. 

Andersson, som imponerades av Luxemburgs insats mot Bulgarien, tycker att morgondagens motståndare visar prov på stort mod. 

– De är lite som vi är, att de bygger nytt. De har ett jäkla mod och ambition i det de gör.