Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

"Janne" om läckorna i landslaget: "Ring mig nästa gång"

Att landslagets startelvor läcker ut i förtid var något som irriterade Erik Hamrén. Nye förbundskaptenen Janne Andersson tar det hela med ro. – Ring mig nästa gång så talar jag om vem som ska spela, säger han.

Det brukar tisslas och tasslar men startelvan inför landslagets matcher brukar alltid läcka ut dagen innan match. Något som gjort flera av Janne Anderssons företrädare, däribland Erik Hamrén förbannad.

Janne Andersson tar det hela med ro och ser det inte som något problem.
– Ni hade ju tagit ut den innan jag hade tagit ut den. Ring mig nästa gång så talar jag om vem som ska spela. Nej, men världen är så idag, det år inte att hänga upp sig över det. Då blir det bara jobbigt.
– Det går inte att hålla saker hemligt längre och jag har inga förhoppningar över det.

Media och landslaget hade knappast den bästa av relationer under Erik Hamréns ledning. Med Janne Andersson som boss så är det betydligt mer öppet – även om han varnar för bråk.
– Vi kommer säkert bråka en del. Men jag har stor respekt för er och har framför det tidigare. Jag kommer inte isolera mig. Det viktigaste för mig är att jag och vi i landslaget tycker att det vi gör är bra.

Men trots att Janne Andersson lite gett upp att hålla saker hemliga kring landslaget så njuter han när han lyckats. Under presskonferensen dagen efter VM-kvalpremiären mot Holland så berättar han för presskåren om den hemliga träningen i lördags.
– Vi hade en extra träning i lördags där vi tränade fasta situationer, det tror jag inte någon av er visste, säger Andersson och knyter näven i luften i en segergest.