Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

"Janne" hoppas på Ekdal: "Kommer vara viktig för oss"

Janne Anderssons första samling som förbundskapten är över. Till nästa samling hoppas han på tillskott. – Jag hoppas att Albin (Ekdal) blir frisk i sin fot, han kommer vara viktig för oss, säger förbundskaptenen.

Flera tunga namn har slutat efter EM-slutspelet. Spelare som Zlatan Ibrahimovic, Kim Källström, Andreas Isaksson och Pontus Wernbloom. Till samlingen mot Holland saknades dessutom skadade Albin Ekdal och Martin Olsson.
– Jag hoppas att Albin blir frisk i sin fot. Det är en spelare som kommer att vara viktig för oss. Jag hoppas verkligen att den läker. Så det är en spelare som ska in i truppen. Sen är det samma som inför denna samling, man får se vilka spelare som är friska. Men jag tror inte det blir några jättestora förändringar i truppen, säger Janne Andersson och fortsätter.
– Jag kommer inte ta ut 24 andra spelare.

En av de bästa svenska spelarna under EM-slutspelet var vänsterbacken Martin Olsson. 28-åringen är fortfarande ljumskskadad men närmar sig en comeback.
– Han gjorde ett jättebra EM. En frisk Martin är aktuell för en trupp. Efter EM var det stor omsättning på spelare och nu blev två bärande spelare skadade. Martin har en 16 centimeter stor bristning och det kan ta tid. En sådan skada kan ta ett par veckor. Jag är inte fullt uppdaterad på hans status men risken är att han blir borta ett tag.