Janne Anderssons första trupp sedan december – lagkaptenen saknas

Janne Anderssons första landslagstrupp sedan december är presenterad – utan lagkapten Anders Granqvist och Viktor Claesson.

ANNONS
|

Den 5 september möter Sverige Frankrike hemma på Friends arena och den 8 september gästas man av Portugal i Nations League.

– Det är två tuffa utmaningar. Vi ska möta världsmästarna och Europamästarna så det gäller att få ordning på saker. Ska vi rå på dem krävs personbästa i allt vi gör, men vi har gjort personbästa förr så det är målsättningen, säger Janne Andersson och det tuffa motstånd som väntar.

Under onsdagen presterade förbundskapten Janne Andersson truppen, bestående av 24 spelare, – den första landslagstruppen sedan december 2019.

Med i truppen finns bland annat stortalangen Dejan Kulusevski, förre Blåvitt-spelarna Ludwig Augustinsson, Gustav Svensson och Marcus Berg och succéspelaren Alexander Isak.

ANNONS

Flera namn saknas

Mycket på presskonferensen handlade dock om vilka som saknas i truppen.

Saknas gör lagkapten Andreas Granqvist som dragits med skador.

– Granqvist har en lång skadeperiod bakom sig och är förhoppningsvis på gång ganska snart, säger Janne Andersson.

Även Marcus Danielson saknas då han inte släpps av sin kinesiska klubb på grund av de hårda karantänsreglerna i landet. Inte heller Viktor Claesson, som nyligen kommit tillbaka efter en korsbandsskada, är med.

– Men han är högaktuell att komma med lite senare i höst, säger Janne Andersson och Claesson.

Även John Guidetti, som haft svårt att få speltid i både klubblag och landslag saknas.

– Vi väljer fyra forwards den här gången, vi har gått på fem ibland. Jag har pratat med honom och han känner sig i bra form och hoppas det ska lösa sig med spel. Han får kämpa på och se om han är med nästa gång, säger Andersson om Guidetti.

Nations League-matcherna kommer spelas inför tomma läktare.

LÄS MER:Fyra Häcken-spelare i U21-truppen – två från IFK Göteborg

Truppen:

Målvakter: Robin Olsen, Kristoffer Nordfeldt, Karl-Johan Johnsson

Försvarare: Ludwig Augustinsson, Pierre Bengtsson, Filip Helander, Sebastian Holmén, Emil Krafth, Pontus Jansson, Mikael Lustig, Victor Nilsson Lindelöf, Martin Olsson.

Mittfältare/anfallare: Marcus Berg, Albin Ekdal, Emil Forsberg, Dejan Kulusevski, Sebastian Larsson, Kristoffer Olsson, Robin Quaison, Ken Sema, Mattias Svanberg, Gustav Svensson, Sebastian Andersson, Alexander Isak

Sveriges Nations League-matcher:

Frankrike (hemma) den 5 september klockan 20.45.

Portugal (h) den 8 september klockan 20.45.

Kroatien (borta) den 11 oktober klockan 18.00.

Portugal (b) den 14 oktober klockan 20.45.

Kroatien (h) den 14 november klockan 20.45.

Frankrike (b) den 17 november klockan 20.45.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS