Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Janne Andersson stöttar nya förslaget – vill se större trupper i EM

Det har från flera håll kommit en vädjan om att det ska få tas ut större trupper till det här Europamästerskapet.
Det förslaget hakar Janne Andersson gärna på.
– Jag kommer lägga min röst på det, säger Andersson.

Sverige har precis avslutat sin sista samling innan EM-truppen presenterades. I mitten av maj får vi veta vilka spelare som kommer med till mästerskapet. Kanske blir det då en större trupp än vanligt som Janne Andersson tar ut?

Ja, åtminstone är det den förra polska stjärnspelaren Zbigniew Bonieks önskan att deltagarnationerna, med hänsyn till den pågående coronapandemin och det tuffa matchandet som många spelare har fått hantera och fortsatt hanterar, ska få ta ut större trupper. Boniek har lyft frågan i Uefas exekutivkommitté och förslaget har fått stor stöttning från bland annat belgiska förbundskaptenen Roberto Martinez och Englands dito, Gareth Southgate.

LÄS MER: Janne Andersson risar och rosar Jens Cajuste

När Janne Andersson fick frågan om förslaget på presskonferensen efter Sverige–Estland var han tydlig med att det är något han stöttar – om det skulle bli så.

– Jag tycker det är bra. Sedan hur många det vet jag inte, men kan man ha några stycken till ... jag har ju valt att ta ut några stycken till normalt sett det senaste. Jag höll på att säga att det är lättare att ta ut fler, men det är det inte, för det är ändå någon som hamnar utanför ändå. Men det är just att gå in i en samling och kunna genomföra träningar och så fullt ut. Vi ska förhoppningsvis vara tillsammans länge under EM så man kan hinna vara sjuka på vägen och det kan bli skador och annat. Jag förordar definitivt att vi ska ha ett par spelare till. Sedan hur många? Men blir det så tycker jag det är positivt utifrån alla förutsättningar.

LÄS MER: Marcus Berg ordnade svensk seger mot Estland

Andersson: Vill påverka processen

Andersson är även öppen med att han själv kommer försöka göra vad han kan för att påverka det åt det hållet.

– Finns det någon som helst möjlighet att påverka processen så kommer jag göra det. Det är klart att vi kan framföra våra synpunkter, och Håkan Sjöstrand (generalsekreterare för Svenska Fotbollförbundet) och Karl-Erik Nilsson (ordförande för Svenska Fotbollförbundet) sitter med i Uefa också. Så visst är det så att vi ska framföra våra synpunkter. Jag tycker att det är en väldigt bra idé, det måste jag säga. Ja, jag kommer lägga min röst på det. Vad den nu är värd?

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.