Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Janne Andersson inför EM-genrepet mot Armenien

Sista matchen inför EM-premiären.
Då medger Janne Andersson att det fortfarande finns svar att söka.
– Det är några positioner jag känner att vi har en väldigt bra konkurrenssituation, där vi har flera bra alternativ, säger Andersson.

Måndagen den 14 juni kliver Sverige in i EM när Spanien väntar i Sevilla. På lördagen spelas det som blir landslagets sista match och genrep inför mästerskapet.

Armenien kommer till Friends arena.

Dagen före matchen berättade förbundskapten Janne Andersson hur han har tänkt att mönstra sin elva i landskampen. Och det var en elva som, sett till hur mycket de uttagna spelarna har medverkat under tidigare samlingar, innehöll flera namn som mycket troligt tar plats även mot Spanien.

Men att så skulle vara fallet ville inte Andersson bekräfta.

– Det får vi se när vi möter Spanien. Det finns fortfarande en del svar som jag gärna vill se på planen. Det finns en bra konkurrenssituation på flera positioner. Men hur elvan ser ut har jag inte bestämt.

LÄS MER: Victor Nilsson Lindelöfs hyllning av Anthony Elanga

På frågan vilka svar han framför allt söker var kommentaren:

– Det kan ni nog räkna ut själva vilka positioner det är. Det är några positioner jag känner att vi har en väldigt bra konkurrenssituation, där vi har flera bra alternativ. Vi får se, kommande träningar fram till Spanien-matchen och framför allt ska det bli jätteroligt att se matchen.

Att Armenien och Finland, som är de två nationer Sverige har ställs mot i uppladdningen, inte påminner särskilt mycket om Spanien ser varken Janne Andersson eller Sebastian Larsson, som tog plats på podiet bredvid Andersson efter fredagens träning, som något problem.

Andersson: ”Den erfarenheten har vi med oss”

Detta på grund av att man upplever att Blågult förhållandevis nyligen har ställs mot den typen av motstånd, i Nations League i höstas.

– Vi var inne på det häromdagen... För mig är det så att vi tränade på att möta den typen av motstånd hela hösten. Vi skaffade oss ett antal gemensamma erfarenheter utifrån det. Det är inget större problem för mig i och med att vi har mött liknande lag. Nu möter vi ett annat typ av lag. Också det ett tufft motstånd i form av Armenien. Det kanske inte låter så bra, men tittar man på vad de har gjort för resultat så är det en tuff match. Men det är en annan typ av match än vad Spanien-matchen kommer att bli, säger Andersson.

LÄS MER: Positiva besked kring de tidigare skadade spelarna

Sebastian Larsson:

– Jag kan bara instämma. Vi har som grupp och lag så många erfarenheter av den typen av motstånd.

– Det är inget jag funderar på eller är speciellt orolig för.

Larsson: ”Går inte av sig själv”

Han tillägger:

– Sedan betyder inte det att det går av sig själv. Det måste fortfarande till en riktig fullträff. Men vi har tillräckligt med erfarenhet, det tror jag gruppen är trygg i.

LÄS MER: Blågula göteborgare – så har EM-spelarna varit i veckan

När det gäller Larsson så kommer han att spela 45 minuter mot Armenien. Sedan tar Viktor Claesson över på högermittfältet.

Hur veteranen ser på sina möjligheter att bli Janne Anderssons val i premiären har han inte reflekterat över så mycket än.

– Jag funderar inte så långt fram. Jag kom till den här samlingen med målsättningen att spela så mycket som möjligt. Nu är vi fortfarande på träningsmatch-stadiet och jag är jätteglad att få spela i morgon igen. Så tar vi det därifrån.

Fakta: Så startar Sverige mot Armenien

(4-4-2) Robin Olsen – Mikael Lustig, Victor Nilsson Lindelöf, Marcus Danielson, Pierre Bengtsson – Sebastian Larsson (skiftar med Viktor Claesson i paus), Albin Ekdal, Kristoffer Olsson, Emil Forsberg – Dejan Kulusevski, Alexander Isak

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.