Jakob Johansson och förbundskapten Janne Andersson.
Jakob Johansson och förbundskapten Janne Andersson. Bild: CARL SANDIN

Janne Andersson hyllar Jakob Johansson

Jakob Johansson sköt Sverige till VM i Ryssland 2018. Efter att ha avslutat fotbollskarriären lovordas 31-åringen nu av förbundskapten Janne Andersson.
– Han var en oerhört nyttig fotbollsspelare, säger han.
– Och målet han gjorde mot Italien kommer alltid finnas med mig.

ANNONS
|

Under tisdagen meddelade IFK Göteborgs mittfältare Jakob Johansson att han avslutar karriären. Knäproblemen sätter stopp för vidare spel.

LÄS MER:Klart: Jakob Johansson avslutar karriären

Beskedet har lett till hyllningar från flera håll. Bland annat från det svenska landslaget.

”Jakob Johansson som bland annat sköt herrlandslaget till VM 2018 lägger av med fotbollen. Tack för alla dina fina insatser i blågult Jakob!”, skrev landslaget på Twitter.

En stund senare höll förbundskapten Janne Andersson presskonferens inför onsdagens EM-mötet med Polen.

Jakob Johansson kom på tal även då. Så också det där målet som sänkte Italien i play-off-mötet inför VM i Ryssland 2018.

– Jakob var inte med riktigt från början, i det första trupperna vi tog ut. Frankrike borta var första matchen. Han är ... var en spelare som inte märktes så himla mycket, men han hade en kuslig förmåga att vara på rätt ställe. Han gjorde mycket nytta i det dolda. En oerhört nyttig fotbollsspelare. Och en jättefin kille.

ANNONS

Janne Andersson säger också:

– Jag har varit med länge och en av baksidorna med att vara tränare är spelare som blir skadade. Det är oerhört tråkigt. Förra veckan var det Oscar Hiljemark som lade ner sin karriär. Han har varit med i landslaget under min tid. Nu blir han assisterande tränare, vilket är jätteroligt, men det kunde ha väntat några år. I dag läste jag att Jakob (Johansson) lägger ner karriären på grund av skada. Det är jättetråkigt. Man vet hur mycket de har jobbat, vilken ambition och inställning de har haft för att komma dit de varit. Jag får passa på att tacka dem. Det är klart att Jakobs mål hemma i Stockholm alltid kommer finnas med mig och alla svenska supportar. Indirekt tog det oss till VM. Tyvärr skadade han sig där och kunde inte vara med.

Janne Andersson avslutar:

– Så stort tack Oscar (Hiljemark) och Jakob. Kämpa på med era nya karriärer.

LÄS MER:Oscar Hiljemark avslutar karriären

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS