Janne Andersson öppnar för Zlatan Ibrahimovic som lagkapten

Janne Andersson var tydlig under uttagningen av VM-kvaltruppen att Andreas Granqvist är landslagets kapten. Nu öppnar dock förbundskaptenen för att Zlatan Ibrahimovic kan få den rollen framgent.
– Han är inte en osannolik lagkapten, säger han till Fotbollskanalen.

ANNONS
|

Det hade tisslats och tasslats inför tisdagens uttagning av VM-kvaltruppen. Skulle Janne Andersson ta ut Zlatan Ibrahimovic? Skulle den den svenska superstjärnan återvända till landslaget som han slutade i för fem år sedan?

Ja, så blev det som bekant.

När Janne Andersson presenterade truppen fanns Zlatan med bland lagets anfallare.

– Zlatan är med för att han är den spelare han är. En av världens bästa forwards. Vår i särklass bästa fotbollsspelare genom tiderna. Han har erfarenheter som vi kan ha nytt av oss, sa Janne Andersson efter uttagningen.

Från Zlatans håll kom det en inte så otippad tweet.

ANNONS

”The return of the God”, skrev svenske stjärnan.

LÄS MER:Zlatan Ibrahimovic tillbaka i svenska landslaget

Under Erik Hamrén var Zlatan Ibrahimovic lagkapten för landslaget. Men på den punkten var Janne Andersson tydlig.

– ”Granen” (Andreas Granqvist) är landslagets kapten. Sedan har andra vikarierat för honom när han varit skadad och inte kunnat vara med, men Granen är kapten i landslaget, inte Zlatan, sa Janne Andersson.

LÄS MER:Janne tydlig: Granen är kapten, inte Zlatan

Janne Andersson: ”Granen” är nummer ett

I en intervju med Fotbollskanalen berättar Janne Andersson att han inte tänker utse någon vicekapten. Vilket har varit tydligt tidigare när Andreas Granqvist varit skadad och missat landskamper.

Då har förbundskaptenen roterat bindeln och ansvaret har landat hos flera olika spelare, bland annat Marcus Berg och Albin Ekdahl fått ansvaret.

– Så länge "Granen" inte slutat är det han som är nummer ett. Sen har jag valt att inte ha någon uttalad tvåa, utan gått runt på några stycken. Det kommer jag nog göra nu (under mars-samlingen) också, säger förbundskaptenen.

Janne Andersson öppnar för Zlatan som kapten

Även om ”Granen” är uttagen till VM-kvaltruppen kommer han med stor sannolikhet inte spela några matcher. Enligt Janne Andersson kommer Zlatan inte vara aktuell för att ta rollen som lagkapten, samtidigt som han öppnar upp för att så kan bli fallet framgent.

– Så småningom kan han nog vara aktuell för det. Kanske inte nu direkt när han kommer in utifrån, men med hans erfarenhet är han inte en osannolik lagkapten någon gång i framtiden.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS