Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Jakobssons agent stänger dörren för flytt till Häcken

Stina Blackstenius ut – Sofia Jakobsson in? Nej, så blir det av allt att döma inte.
För Häcken lät det intressant, men enligt agenten är en flytt till Hisingen inte aktuell.
– Det känns som att hon kommer att fortsätta sin karriär utomlands så länge hon spelar fotboll, säger Michael Kallbäck till Sportbladet.

Stina Blackstenius har lämnat Hisingen och BK Häcken. Stjärnanfallarens nya hemstad är numer London – klubbadress blir storklubben Arsenal.

Ett tungt tapp för Häcken, såklart.

Men nu kan en potentiell ersättare – en anfallsstjärna som, likt Stina Blackstenius, har varit gjuten i det svenska landslaget – dykt upp som ett brev på posten.

Samma dag som Blackstenius presenterades av Arsenal kom nämligen beskedet att Sofia Jakobsson har valt att lämna Bayern München – efter endast sex månader.

Nyheten har knappast gått Häcken obemärkt förbi.

– Vi såg det. Alla svenskor på den nivån är intressanta. Vi får se hur hon ser på situationen såklart, säger Christian Lundström, fotbollsansvarig dam i BK Häcken.

Jakobsson kan alltså vara en logisg ersättare – även om hon inte är en total kopia av Blackstenius.

– Vi ser inte henne som lik (Stina) Blackstenius i spelstilen, men båda har snabbheten, säger Lundström apropå att just snabbhet är något Hisingsklubben söker sedan det stått klart att Blackstenius inte blir kvar.

Sofia Jakobssons agent Michael Kallbäck ser det dock som osannolikt att Jakobsson landar på Hisingen.

– Det har inte funnits en dialog med någon svensk klubb om Sofia de senaste åren. Det känns som att hon kommer att fortsätta sin karriär utomlands så länge hon spelar fotboll, säger han till Sportbladet.

Han går inte in på vilken klubb som skulle kunna vara aktuell, men han berättar att det handlar om en klubb som tidigare har varit med i matchen.

– Det blir i en klubb som visat stort intresse för Sofia redan innan hon gick till Bayern och det känns som att hela klubben vill ha henne och köper loss henne i ett treårskontrakt från tyska mästarna.

Sofia Jakobsson har varit gjuten i det svenska landslaget sedan en tid tillbaka. Bild: MICHAEL ERICHSEN
Sofia Jakobsson har varit gjuten i det svenska landslaget sedan en tid tillbaka. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Jakobsson bröt med München

31-åriga Sofia Jakobsson har ett gediget cv och har varit utlandsproffs sedan 2011, då hon lämnade Umeå IK för spel i ryska Rossijanka. Sedan dess har hon representerat Chelsea, BV Cloppenburg, Montpellier, Real Madrid och nu senast Bayern München.

Men under fredagen kom alltså den oväntade nyheten att Jakobsson valt att bryta med den tyska storklubben.

– Jag känner mig lyckligt lottad att jag har fått möta så många fina människor i Bayern och jag önskar laget all lycka. Detta lag har vad som krävs för att vinna stora titlar. Allt gott, säger Jakobsson i ett pressmeddelande.

Bianca Rech, sportchef för Bayern:

– Sofia kontaktade oss redan i december med en önskan om att få lämna. Hon är en fantastisk person och vi är glada över att ha haft henne hos oss. Vi önskar henne all lycka framöver.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.