Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Jakob Johanssons ord efter succédebuten

Jakob Johansson fick chansen av Janne Andersson mot Frankrike. Mittfältaren stod för en fin debut. – Jag tyckte att det funkade bra, säger han.

Första tävlingslandskampen från start för Jakob Johansson. Det höll på att sluta med en seger mot Frankrike och efter matchen hyllades han av allt och alla. Den före detta IFK Göteborg-mittfältaren själv var ödmjuk efter sin debut.
– Vi kunde ha fått med oss med. Det är tungt just nu. Vi följer matchplanen till hundra procent. Alla jobbar hårt för varandraoch ju längre matchen lider desto mer tar krafterna på oss. Vi öppnar oss lite mer. Men sett över 90 minuter skapar Frankrike inte så farliga målchanser, säger han.

Segermålet blev omdiskuterat då det visade sig att Antoine Griezmann var offside. Extra tungt för de svenska spelarna som efter en fin insats mot Frankrike fick lämna Paris utan några poäng.
– Jag ser inga detaljer. Det är tumult och en konstig situation och han lyckades lägga in den. Det är ju misstänkt offside och det är tungt såklart. Men vad ska man göra åt det just nu, säger Johansson.

Vad säger du om domarinsatsen?
– Jag har ingen mening att kritisera domaren, jag vill fokusera mer på vår egen insats.

Hur kändes det för egen del?
– Jag tyckte det funkade bra. Det var en av de bitarna som föll väl ut. Jag tycker att jag spelade så som vi ska spela, det funkade bra och det var lätt att komma in i det. Jag kände mig lugn med bollen när jag väl fick chansen.

Hur var det att spela? Frankrike, borta, 75 000 på läktaren?
– Klart att det var en häftig känsla. En stormatch. Men jag försökte att behålla lugnet, det är ändå en fotbollsmatch, en gräsplan, elva mot elva. Det är inte så stor skillnad mot andra matcher jag har spelat.

Är du här för att stanna?
– Det är inte upp till mig, säger han och skrattar.