Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

1/2

Jakob Johansson nära comeback efter skadan

Efter att ha skjutit Sverige till VM slet Jakob Johansson av korsbandet. Nu är han nära en comeback på fotbollsplanen.
– Det kommer att bli en väldigt spännande höst, säger han till Fotbollskanalen.

I november förra året gjorde Jakob Johansson det enda målet i dubbelmötet om VM-platsen mot Italien. I samma dubbelmöte vred han till knät och slet av korsbandet.

Han missade mästerskapet han sköt landet till och har under sommaren bytt klubb från grekiska AEK Aten till franska Rennes. Nu är han tillbaka i full träning och nära comeback på fotbollsplanen och debut för sin nya klubb. Efter det stundande landslagsuppehållet hoppas den förra IFK Göteborg-mittfältaren vara tillbaka.

– För min del blir det en bra träningsvecka här med förhoppningsvis en internmatch och sedan drar det igång igen med ett väldigt tätt schema i ligan och i Europa League, där jag förhoppningsvis kan vara med och konkurrera om att spela matcher. Jag ser väldigt mycket fram emot det. Det kommer att bli en väldigt spännande höst, säger 28-åringen till Fotbollskanalen.

LÄS MER: Efter landslagsuttagningen - Larsson tidigt utbytt i klubblaget

I Europa League lottades Rennes i samma grupp som Astana, Dynamo Kiev och Jablonec.

– Det blir en intensiv höst, som jag hoppas få vara en del av. Det blir väldigt spännande med mycket matcher, så jag hoppas att jag får chansen att köra för fullt.

Att komma tillbaka till landslaget är inte fokus för Johansson men han har inte gett upp om en återkomst till Blågult.

– Jag tar det steg för steg och fungerar allt bra med speltid, så förstår jag att det möjligtvis blir aktuellt igen. Jag har även sagt det förut, att landslaget är fantastiskt kul, men det får ses som en bonus. Nu gäller det först och främst att komma tillbaka.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.