Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Jakob Johansson klar för återkomst till IFK Göteborg

Jakob Johansson återvänder till IFK Göteborg. Nu är det klart och han är presenterad av klubben.
– Det känns väldigt spännande att komma hem till dagens Blåvitt, säger han till klubbens hemsida.

Det har ryktats länge och nu är det klart – landslagsmittfältaren Jakob Johansson återvänder till IFK Göteborg.

– Jag ser verkligen fram emot detta. Det känns väldigt spännande att komma hem till dagens Blåvitt. Även om det har hänt mycket i klubben under åren som jag varit utomlands känns det utan tvekan som att komma hem, säger han till klubbens hemsida.

Att det blev IFK Göteborg när flyttlasset går hem till Sverige var självklart.

– Jag har inte haft kontakt med några andra, i Sverige är det bara Blåvitt som gäller. Vi har fört en diskussion väldigt länge, det har inte varit något snack, säger Johansson till TTELA.

Kontraktet med klubben sträcker sig till 2022.

– Han är en mångsidig mittfältare som vi kommer att ha stor nytta av direkt. Utöver det faktum att han har rätt erfarenheter och kvaliteter är Jakob också en person som vi vet kommer att passa in socialt i gruppen, säger tränare Poya Asbaghi till hemsidan.

Vann SM-guld 2007

Johansson lämnade IFK Göteborg 2014 efter att varit i klubben sedan han som 17-åring år 2007 fick chansen i klubbens A-lag. Hans första säsong i klubben var han med och vann SM-guld, det guld som är klubbens senaste. Han har efter det representerad grekiska AEK Aten och franska Rennes.

IFK Göteborg skriver på sin hemsida att det "på grund av det rådande samhällsläget är det ännu inte säkert när Jakob blir registrerad och helt spelklar" och att värvningen gjorts möjlig genom finansiering från IFK GBG Transferintressenter och att den inte belastar klubbens budget.

LÄS MER: Så rodde de storvärvningen i land: "Minns ett samtal i PSA ..."

LÄS MER: IFK Göteborgs besked: Nya pengar till spelarvärvningar

Dubbla knäskador

2017 sköt 29-åringen Sverige till VM-slutspel efter att ha gjort det enda målet i playoff-mötet mot Italien. Han missade dock mästerskapet i Ryssland efter att i samma dubbelmöte ha slitit av korsbandet.

I höstas drabbades han av en ny korsbandsskada och har sedan dess rehabiliterat sitt knä och det är ännu oklart när han är redo för spel igen.

– Det får visa sig här de närmaste veckorna. Det ska bli väldigt skönt att komma igång med Blåvitt och att kunna känna vart man står, det är svårt att veta efter att vi suttit i karantän i Frankrike, säger han till TTELA.

– Jag vågar inte alls spekulera i det. Det är för stor ovisshet efter tiden i karantän. Jag hoppas ha bättre svar på den frågan under under de närmsta veckorna.

Jakob Johansson har Trollhättans Bois som moderklubb och representerade innan första sejouren i Blåvitt också FC Trollhättan. Han har 18 A-landskamper och ett landslagsmål på meritlistan.

2014 lämnade Jakob Johansson IFK Göteborg för spel utomlands. Bild: PER FRISKE
2014 lämnade Jakob Johansson IFK Göteborg för spel utomlands. Bild: PER FRISKE

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.